Неотдавна Майкъл Бъри, широко известен от филма The Big Short,

...
Неотдавна Майкъл Бъри, широко известен от филма The Big Short,
Коментари Харесай

Майкъл Бъри залага срещу Nvidia – как се представя неговата инвестиция

Неотдавна Майкъл Бъри, необятно прочут от кино лентата " The Big Short ", промени песимистичната си прогноза от целия пазар към съответен бранш.

Документите за скъпи бумаги за третото тримесечие разкриват, че Scion Asset Management на Бъри е претърпялa забележителна загуба, откакто е напусналa мечата си позиция във връзка с S&P 500 и Nasdaq-100.

Вместо това от компанията вложиха $47.4 милиона в пут-опции против iShares Semiconductor ETF (SOXX), показвайки отрицателно мнение за полупроводниковата промишленост, която включва огромни играчи като AMD, Broadcom, Nvidia, Intel и други.

Въпреки тази смяна, мечият залог на Бъри върху SOXX не докара до предстоящите резултати. През четвъртото тримесечие ETF-ът означи незабравим растеж, като се увеличи със 7.5% от $476 до $512 след последната доказана дата на владеене на пут варианти от Бъри на 2 октомври. Този растеж може да се отдаде на решаващата роля, която фирмите за полупроводници играят в настоящия напредък на приложенията на изкуствения разсъдък (AI).

Компании като Nvidia се възползваха доста от взрива на AI, защото техните чипове от висок клас, по-специално графични процесори (GPU), зареждат разнообразни AI артикули, в това число ChatGPT на OpenAI. Nvidia господства към 80% от пазара на графични процесори и е пригодила тези чипове за ефикасни AI калкулации.

За разлика от тях общите централни процесори (CPU), като тези, създавани от Intel, се оправят с по-широк кръг задания, само че със относително по-ниска успеваемост от профилираните чипове като графичните процесори на Nvidia.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР