Неотдавна Марк Зукърбърг определи метавселената и виртуалната реалност като бъдещето

...
Неотдавна Марк Зукърбърг определи метавселената и виртуалната реалност като бъдещето
Коментари Харесай

Борбата за бъдещето на интернет започна

Неотдавна Марк Зукърбърг дефинира метавселената и виртуалната действителност като бъдещето на компютрите и интернет като цяло.
 Meta и по какъв начин ще наподобява метавселената
Ето по какъв начин ще наподобява метавселената съгласно Meta

Реалността става разтегливо разбиране

Също като в дот-ком ерата, софтуерните колоси влизат в гореща конкуренция за полагането на основите на цифровата галактика и задаването на посока за развиването й.

Според шефа на Фейсбук главните играчи в преодоляването на метавселената са два - Meta и Apple.
 Снимка 570583

Това излиза наяве от изтекли записи от общофирмена среща на Meta, до които са се добрали от The Verge.

Според Зукърбърг съревнованието сред двата колоса не е основано единствено на това коя от двете компании ще пусне по-добри VR очила, а обгръща цялостната философия за същността на метавселената.

Зук разграничава неговата Meta от Apple с това, че последната базира визията си за цифровия свят на затворена и лимитирана до екосистемата на Apple галактика.
 Снимка 570586

Meta въпреки това има за цел да трансформира VR света във флуидно и обвързвано прекарване, в което принос могат и би трябвало да имат най-различни софтуерни компании.

Дигиталните притежания на потребителите не би трябвало да са лимитирани единствено до една платформа, счита Марк Зукърбърг.

В речта си пред чиновниците на Meta той прави съпоставяне с Windows и Mac OS, акцентирайки върху това, че отворената система на Windows се е трансформирала в общопризнат стандарт, а тази на Apple е останала по-изолирана.
 Снимка 576709

Все отново милиардерът регистрира, че Apple е съумяла да се наложи по-ефективно на мобилния пазар спрямо Гугъл и нейния Android, макар рестриктивните мерки на iOS.

Философията на Apple обаче не е подобаваща в подтекста на метавселената, счита Зукърбърг, и това дава на Meta превес в конкуренцията.
 Apple, Meta, Samsung, microLED екраните и AR/VR очилата
Какво свързва Apple, Meta и Samsung

Всичко е бизнес

Изходът от дуела сред Meta и Apple за доминация на метавселената, споделя Зук, е в положение да дефинира освен разпределението на пазара, само че и бъдещето на целия интернет.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР