Неотдавна единственият доставчик на гуми във Формула 1 Пирели обявиха

...
Неотдавна единственият доставчик на гуми във Формула 1 Пирели обявиха
Коментари Харесай

Пирели поясниха стратегията за гумите във Ф1 за 2018


Неотдавна единственият снабдител на гуми във Формула 1 Пирели оповестиха какви ще бъдат измененията в предлаганите смеси за сезон 2018. Те ще бъдат подбудени от рецензиите към консервативния метод на компанията, който демонстрираха италианците през 2017. Гамата за отминалия сезон се оказа прекомерно издръжлива, което докара всеобщо до тактики единствено с едно прекъсване в множеството надпревари. Твърдите гуми се оказаха толкоз здрави, че Пирели стопираха да ги използват след Британското гран при.

Компанията се оправда с предварителните упования, че поради регулациите, които покачиха притискателната мощ с 30%, трябваше да има много по-голямо натоварване върху гумите през 2017. Пирели оповестиха, че трансформират гамата като вкарват по една нова вариация в двата края – хипер софт, които са по-меки от ултра, и екстра хард, които надлежно ще бъдат по-твърди от сегашните хард.

Екстра храд най-вероятно няма да се употребяват, а ще бъдат авариен вид, при положение, че предварителните прогнози се разминат с действителността. Затова пък от Пирели се надяват, че опцията хипер софт ще подтикне тимовете към избор на по-смели тактики с по 2 прекъсвания. Това наподобява постижимо, защото на тестванията в Абе Даби се оказа, че новите меки смеси дават секунда по-бързи времена от досегашните най-меки гуми.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР