Неотдавна един от най-потайните обитатели на ъндърграунда Георги Семерджиев, по-известен

...
Неотдавна един от най-потайните обитатели на ъндърграунда Георги Семерджиев, по-известен
Коментари Харесай

Жоро Шопа брои 1 млн. долара за два часовника

Неотдавна един от най-потайните жители на ъндърграунда Георги Семерджиев, по-известен като Жоро Шопа пръснал 1 млн. $ за два изключителни часовника от марките „ Вашерон Константин “ и „ Франк Мюлер “, разкрива човек от обкръжението му.

 

Соченият за дясната ръка на биг боса Евелин Банев – Брендо тополовградчанин дълго време се бе покрил – още от драмите в Барселона през март 2019 година, когато в границите на седмица бе задържан цели два пъти от служителите на реда в Испания.

 

След като бурята се разминала, Шопа се прибрал в България и предпочел да движи много ниско под радара на спецслужбите, още повече че неговият необут Брендо още се търси от Интерпол, въпреки половин София да е наясно, че си е в България. Само преди дни Шопа ненадейно изплувал на повърхността, с цел да пръсне 1 милион $ за двете творби на часовникарското изкуство.

 

Дилърът на цъкащите бижута е прочут на софийската бохема хитрец с къща в „ Бояна “, който е единственият снабдител на хипер скъпи часовници за нашенския хайлайф – ярък или горист. От въпросния предприемач пазарят както политици, по този начин и нарушители, безапелационен е информаторът. Причината е, че при него цената на часовник с постоянни документи е най-малко 2080 по-ниска от формалната в магазина. Така часовник за 100 000 евро да вземем за пример може да се купи за към 80.

 

Източник от високите етажи на Министерство на вътрешните работи разкри любопитен подробност към задържането на Семерджиев в къщата му в Кабрера де Мар край Барселона. Испанските ченгета, пристигнали да арестуват нашенеца, се натъкнали на впечатляваща сбирка от първокласни швейцарски часовници и дизайнерски бижута - мъжки и дамски, заключени в сейф.

Полицаите  описвали към 2 часа скъпоценностите на Семерджиев, които имали достоверни документи за генезис. Часовниците са на обща сума към 2 милиона евро – става въпрос за неповторими модели на „ Юбло “, „ Картие “, „ Вашерон Константин “, „ Аудемар Пиаже “, „ Зенит “, „ Юлис Нардин “ и други реномирани марки.

 

Жоро Шопа се прочу пред всеобщата аудитория през 2014 година, когато претърпя нападение. След стрелбата в Министерство на вътрешните работи се стопираха на няколко съществени версии за нападението. Една от тях е, че хората взели участие в отвличането на дъщерята на Брендо – Лара, похитена на 5 март 2013 година, стоят и зад атентата. Така си остана незнаен убиецът, изстрелял 4 патрона по Георги Семерджиев, от които единствено един съумя да го улучи. Нападателят го причакал пред столичния хотел „ Хемус “, покрай „ Сити център “. В региона Жоро Шопа има офис. Според личния му роман пред проверяващите към 1 ч. след среднощ слязъл от лъскавата си кола, когато нападателят разкрил пукотевица в тил. След като се обърнал, съумял да види мъж, чужд за него.

 

Шопа не съумял да избяга от патроните и един от тях го улучил в плешката и излязъл начело през рамото. Оловото минало на сантиметър от сърцето. След като му била оказана първа помощ в “Пирогов “, Шопа се подписал и си тръгнал от болничното заведение с ангажимента да върви на прегледи, с цел да се следи заздравяването на раната му. Семерджиев, който няма публични крими регистрации, разкрил още пред служителите на реда, че не е бил заплашван, нито пък предизвестен, че му се готви нападение. Според източници на Министерство на вътрешните работи Шопа бил прострелян поради пиянска кавга в заведение, където той бил на рожден ден.

Различната версия, която също ревизират тогава проверяващите, е, че Шопа е станал жертва на другарски огън.

 

Жоро Шопа има отявлена пристрастеност и към скъпите коли. В гаража му са паркирани „ Порше Панамера ”, чийто тунинг коства над 100 000 лв.. Семерджиев се движи и с бял джип „ Рейндж Роувър ”. Преди време възмутени жители от централния софийски квартал „ Лозенец ”, снимаха „ Поршето “ му, паркирано на неразрешено място, което пречело на пешеходците да минават.

 

Името на Жоро Шопа се свързва и с първата българка, театралничила в оригинала на „ Плейбой “ – Соня Васи. Клюката носи, че двамата дълго време делели едно легло.

Инфо: Уикенд

 

Тагове: Евелин Банев – Брендо Георги Семерджиев Жоро Шопа Соня Васи
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg