Неотдавна държавата от Персийския залив реагира гневно на изявление на

...
Неотдавна държавата от Персийския залив реагира гневно на изявление на
Коментари Харесай

Катар преоценява посредничеството си между Израел и Хамас

Неотдавна страната от Персийския залив реагира яростно на изказване на американски демократ Стени Хойер, който я прикани да окаже напън върху Хамас, като го дефинира като " неконструктивно ".

Катар " преоценява " посредничеството си сред Израел и палестинското придвижване Хамас, съобщи в сряда министър-председателят на страната от Персийския залив, която играе водеща роля в договарянията за помирение в линията Газа.

" Ние сме в развой на осъществяване на цялостна преоценка на нашата роля ", съобщи шейх Мохамед бен Абделрахман Ал Тани на взаимна конференция с турския си сътрудник Хакан Фидан.

Той счита, че ролята на Катар е била " подкопана " и че страната му ще вземе " навреме решение " дали да продължи присъединяване си в договарянията, целящи да обезпечат помирение сред палестинското ислямистко придвижване Хамас и Израел, който води война в линията Газа повече от шест месеца. Неотдавна Катар реагира яростно на изказването на представителя на американските демократи Стени Хойер, който го прикани да окаже напън върху Хамас, като го дефинира като " неконструктивно ".
 Байдън прикани Египет и Катар да окажат напън върху Хамас да освободи заложниците
Байдън прикани Египет и Катар да окажат напън върху Хамас да освободи заложниците

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Бил Бърнс ще пътува до Кайро този уикенд

Хойер съобщи, че Катар би трябвало да предизвести Хамас , че ще последват " последствия ", в случай че палестинската формация блокира " напредъка " към краткотрайно преустановяване на огъня и освобождение на заложниците, държани в Газа. От своя страна Фидан упрекна израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, че желае да въвлече Близкия изток във война, " с цел да остане на власт ". " Очевидно е, че (Бенямин) Нетаняху се пробва да въвлече района във война, с цел да остане на власт ", съобщи турският външен министър.
 Посолството на Катар в Съединени американски щати: Ние сме единствено медиатори сред Израел и Хамас
Посолството на Катар в Съединени американски щати: Ние сме единствено медиатори сред Израел и Хамас

Американски конгресмен забърка скандал

Фидан дефинира риска спорът в Газа да се популяризира в района като " непрекъснат " . " Ще удвоим напъните си, с цел да сложим завършек на тази война ", добави той в края на срещата си с Мохамед бен Абделрахман Ал-Тани.

Фидан заяви също, че в сряда е провел " тричасови " диалози в Доха с водача на Хамас Исмаил Хания и с членове на политическото бюро на палестинското ислямистко придвижване по тематиката за " спора в Газа ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР