Неотдавна БРИКС прие нови държави, а именно ОАЕ, Египет, Иран

...
Неотдавна БРИКС прие нови държави, а именно ОАЕ, Египет, Иран
Коментари Харесай

БРИКС: Ще смени ли съюза името си след разширяването?

Неотдавна БРИКС одобри нови страни, а точно ОАЕ, Египет, Иран и Етиопия, като разшири участието си до общо 10 страни през 2024 година, с което укрепи финансовата си мощност.

Въпреки този напредък обаче Аржентина зае позиция срещу присъединението към БРИКС при новоизбрания си президент Хавиер Милей, изразявайки песимизъм към групата. Освен това Саудитска Арабия към момента не е решила изцяло дали да се причисли към алианса.

На фона на това разширение пораждат спекулации дали БРИКС ще се преименува с ново име. Руският посланик Юрий Ушаков отговори на този въпрос, като удостовери, че БРИКС има намерение да резервира настоящето си име заради необятното му различаване в международен мащаб.

Той акцентира смисъла на запазването на приемствеността в границите на алианса, в това число на неговите създатели, макар приемането на нови страни.

Предстоящата 16-та среща на върха на БРИКС, планувана за октомври в съветския район Казан, може да бъде очевидец на по-нататъшно разширение с включването на спомагателни разрастващи се страни.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР