Неоперативни естетични процедури – видове, проблеми, предимства и рискове -

...
Неоперативни естетични процедури – видове, проблеми, предимства и рискове -
Коментари Харесай

Неоперативни естетични процедури - съветите на д-р Ненкова

Неоперативни естетични процедури – типове, проблеми, преимущества и опасности - препоръките на доктор Наталия Ненкова – еластичен хирург в Болница ВИТА
 Д-р Наталия Ненкова Д-р Наталия Ненкова е експерт по Пластична хирургия в МБАЛ ВИТА с близо 12-годишен стаж в лекуването на изгаряния и в региона на реконструктивната хирургия. Има голям брой награди – български и интернационалните, и е участник в редица национални и интернационалните курсове и конгреси. Притежава документи за приложение на дермални филъри, мезотерапия, плазматерапия и мезо-конци. Член е на БАПРЕХ, БЛС и ISAPS.

Какво е належащо да знаем преди да се подложим на процедура с хиалуронов филър, ботокс или мезотерапия? Как да понижим рисковете от затруднения? Как да изберем експерт? Как да изберем артикул?

Въпросите са доста и разнородни, част от тях са притеснителни, могат да провокират комплициране и да затруднят избора ни.

Ето няколко бързи съвета и къси стъпки, дадени от доктор Наталия Ненкова, които да ни насочат към верния избор:
Къде и при кого?

Няма подозрение, че изборът на „ гаражни “ практики и слагането на артикули в тъканите на човешкото тяло от козметици, звучи най-малкото несериозно.

Доверете се на сертифициран експерт, с потвърдена процедура и задоволително познания в областта на медицината. Помнете, всеки опит да посетим нерегламентиран снабдител на медицински услуги подлага здравето ни на риск.

Какъв артикул да изберем ?

След като към този момент сме избрали експерт, е добре да се съобразим с препоръчаният от него самостоятелен проект и артикули към него. Нещата, на които наложително би трябвало да обърнем внимание, са: срокът на валидност на медицинските произведения, както и съществуването или неналичието на паспорт и стикери. Често в желанието си да се вместим в най-малък бюджет, сме склонни да се насочим към невисок клас артикули, които са със съмнителни характерности и документи.

Идеята на паспортите и самостоятелните стикери за всеки медицински артикул е да потвърдят неговото качество, генезис и гаранция. Наличието им е обвързвано с редица изследвания за качеството и сигурността на продукта от страна на производителя, както и с легализирането му в съответната страна.

Изисквайте постоянно тези документи и ги съхранявайте отговорно във вас. Така знаете какво тъкмо е сложено в тялото ви и по кое време се е случило това. Ако не получите паспорт и стикер, това значи, че продуктът не е сертифициран или е със съмнителни генезис, качество и сигурност. Поставянето на такова здравно произведение в тялото ви крие опасности за здравето.

Като експерт ми се случва постоянно да се замисля над следния абсурден факт: Готови сме да си купим обувки за 500лв., а сме склонни да сложим в тялото си подозрителен филър за 50лв. …

Как да понижим рисковете от затруднения ?

По време на първичната консултация обсъдете с определения от вас доктор всички въпроси, които ви вълнуват. Редно е да получите изчерпателни уточнения по отношение на процедурата, медикаментите, предстоящите резултати, рисковете и затрудненията. Въпреки това, в натовареното всекидневие постоянно се случва да пропуснете някоя дребна детайлност.

Ето за какво преди всяка операция в на Болница ВИТА е наложително попълването на Информирано единодушие. То подсигурява, че собственоръчно сте прочели и подписали всичката информация по отношение на показанията, противопоказанията, рисковете и вероятните затруднения свързани с определената от вас процедура.

Документираните осведомени единодушия се съхраняват в медицинските центрове и практики и се изискват от контролиращите органи при инспекции. Липсата на формуляр за осведомено единодушие, обвързвано с идна процедура, е алармиращ белег за некадърно и безконтролно отношение към пациентите.

В моята здравна процедура се е случвало да се отсрочи процедура точно след прочитане на осведоменото единодушие – пациентка беше пропуснала да предизвести, че страда от епилепсия, а припадъците й се предизвикат тъкмо по време на стрес и терзание.

В различен случай отменихме операцията, тъй като дамата не беше сигурна дали е бременна. Ето за какво е целесъобразно да бъдем извънредно откровени по отношение на здравния ни статус, наличните алергии и възможни съпътстващи болести. Понякога даже нещо безобидно като банкет на таблетка Аспирин или менструален цикъл по време на естетична процедура може да докара до по-обширни хематоми и забавено възобновяване.

Какви процедури са удачни през зимния сезон ?

Подходящи за този интервал от годината са както слагането на хиалуронови филъри в разнообразни зони на лицето, по този начин и ревитализиращите мезотерапии, кожни бустъри и плазмотерапии. Протоколите за приложение на последната група от процедури са разнообразни. За някои е задоволителна една апликация, само че при множеството мезотерпии и бустъри е належащо да се плануват няколко месеца, в които да се осъществят най-малко три процедури през 30 дни. При плазмотерапиите също е належащо струпване и наслагване на резултата в най-малко три приложения през месец.

Периодът от Февруари до Май е извънредно подобаващ за обмисляне и осъществяване на цялостен цикъл от ревитализиращи процедури. Така кожата ви ще бъде освежена, подхранена, сияеща, витална и готова за провокациите на жарките летни слънчеви лъчи.

Друга подобаваща естетична процедура е блокирането на мимически бръчки с ботулинов токсин. За тази операция е належащо да предвидите следното. Средно резултатът на ботокса е към 6 месеца. Ако решите да поддържате резултатът регулярно е подходящо да планирате първата апликация по този начин, че идната да не попадне в диапазона на най-горещите летни месеци (Юли – Август).

Каквото и да изберете, с цел да освежите визията си, приемете че това е крачка в посока предварителна защита на белезите на стареенето. Всички сме наясно, че не можем да спрем стрелките на времето, само че можем почтено и уравновесено да ги обърнем в наша изгода.

Ако имате потребност от консултация със експерт по пластична хирургия във ВИТА , може да си запазите час през телефоните на Регистратура или online посредством superdoc.bg.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР