Неограниченият достъп до обществен транспорт в страната само за 49

...
Неограниченият достъп до обществен транспорт в страната само за 49
Коментари Харесай

Германия удължи срока на валидност на билета от 49 евро на месец за неограничено пътуване

Неограниченият достъп до публичен превоз в страната единствено за 49 евро на месец ще продължи и през 2024 година
През 2022 г,.за да насърчи устойчивото пътешестване и да помогне при рецесията с разноските за живот, държавното управление на Германия вкара месечни билети за съвсем безкрайно потребление на публичния превоз, които костват единствено 9 евро.

Тази скица завърши през август 2022 година, само че немското държавно управление работи върху следващи дейности и започва пропуск, струващ единствено 49 евро на месец през май 2023 година Правителството преди малко разгласи, че ще продължи програмата и  през 2024 година и пропускът остава на същата цена.

Разбира се, спрямо билета от 9 евро, Deutschlandticket не наподобява на ниска цена - само че системата действа безупречно. За информация, в случай че желаете да вземете на ниска цена билет за трен от Берлин до Хамбург преди билетите да бъдат пуснати, като употребявате единствено локални влакове, ще ви коства най-малко 35 евро. С новия пропуск ще можете да правите колкото желаете от тези пътувания за под 2 евро дневно.

Пропускът има сходни критерии с билета от 9 евро, защото е наличен за гости, само че не покрива високоскоростните влакове Inter-City Express (ICE). Билетът за 49 е наличен за закупуване като част от месечен абонамент, който може да бъде анулиран когато и да е.

Идеята още веднъж е да се понижат излъчванията на CO2 и да се помогне на германците при рецесията с разноските за живот. През юни, юли и август 2022 година бяха продадени 50 милиона карти на стойност 9 евро, покриващи един милиард пътувания всеки месец и спестяващи 1,8 милиона тона излъчвания на въглероден диоксид.

Фактът, че държавното управление е вложило повече средства в схемата, потвърждава какъв брой известна е тя. Цената и продължаването на схемата ще бъдат преоценени за 2025 година

Deutschlandticket може да се употребява и от туристи, само че за тях схемата му е много по-сложна, в сравнение с билета от 9 евро.

Основното усложнение е в това, че новият билет е на абонаментен принцип. Веднъж закупен, той се възобновява автоматизирано. Ако човек реши да се откаже от него, в общия случай (има и най-малко едно изключение) би трябвало да направи това до 10-то число на месеца. Ако пропусне, 49-те евро ще му излязат 98.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР