“Неофициално виждаме, че процентът на родителите, дали съгласие децата им

...
“Неофициално виждаме, че процентът на родителите, дали съгласие децата им
Коментари Харесай

214 от 240 училища в София са декларирали, че ще имат присъствен учебен процес


“Неофициално виждаме, че процентът на родителите, дали единодушие децата им да бъдат тествани нараства. Към момента 214 от 240 учебни заведения за София-град са заявили, че ще имат присъствен образователен развой. Все още нямаме данни какъв е процентът на паралелките, които ще възстановят този развой.” Това изясни пред bTV радио зам.-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова. “Утре в 9 часа в МОН ще постъпи цялата информация за това какъв брой учебни заведения и паралелки ще стартират присъствено образование от сряда”, добави тя.

На въпрос дали има възможност да се позволи на родителите да тестват децата вкъщи, Гайдарова отговори: “Тестовете са определени по този начин, че да бъдат осъществявани в следена среда и децата би трябвало да бъдат тествани при идентични условия, с цел да има съпоставимост на резултатите. Според производителите действителните резултати ще се регистрират сред 12-30 минута откакто тестът бъде нанесена върху тестовата плочка”.

Гайдарова изясни още, че децата ще влизат в учебно заведение с маски до интервала, в който бъдат тествани. След като завърши тестването, учениците може да не носят защитните средства. В общите пространства, където има разбъркване на разнообразни паралелки би трябвало още веднъж да бъдат с маски.

По думите й шефовете на учебните заведения могат да вземат решение дали да отсрочат завръщането на децата в клас, в случай че не са изпълнени изискванията за започване на образователния развой.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР