Неочаквано милиардерът Илон Мъск, който преди дни си купи 9,2%

...
Неочаквано милиардерът Илон Мъск, който преди дни си купи 9,2%
Коментари Харесай

Мъск в крайна сметка няма да е в борда на Twitter

Неочаквано милиардерът Илон Мъск, който преди дни си купи 9,2% от обичаната си обществена мрежа Twitter и бе поканен в борда на шефовете, няма да стане негов член. Това заяви изпълнителният шеф на компанията Параг Агравал.

Миналата седмица Мъск купи най-големия пакет акции в компанията и останалите крупни акционери посрещнаха новината като нещо положително. Той бе незабавно поканен в борда, бе оповестено че ще стане негов член публично на 9-ти април. Сутринта на същия ден обаче Мъск съобщил на новите си сътрудници, че не желае мястото.

Членството в борда на шефовете идваше и с значимо изискване - съглашение сред Мъск и компанията, че няма да закупи повече от 15% акции от компанията, до момента в който е негов член. Не е ясно дали това съглашение към момента е налице, и дали милиардерът няма желание да закупи още акции от компанията - въпреки че мъчно би намерил продавачи, до момента в който стигне до надзорен пакет. Останалите огромни акционери в Twitter са капиталови банки и фондове.

Същевременно Мъск стартира серия анкети от своя личен профил в обществената мрежа - с над 81 млн. почитатели - за разнообразни промени във функционалностите на обществената мрежа. Някои от тях - съществени, като прибавяне на бутон " редактиране " на туит, понижаване цената и увеличение функционалностите на абонамента на Twitter, само че други - неуместни и с прям привкус на онлайн " тролене " - да се махне ли буквата w от името на Twitter и да се трансформира ли централата в подслон за бездомни.

Всичко това е изцяло в стила на Мъск, а и е изцяло разбираемо да не желае място на борда на шефовете, в случай че има отговорности и към Tesla и SpaceX, двете му съществени компании.

Решението на Мъск видно сложи управлението на Twitter в изключително състояние. Параг Агравал преди два дни изясни какъв брой ужасно е, че Мъск ще стане част от борда. А тази нощ разгласи, че Мъск се е отказал, като означи:

" Вярвам, че това е най-хубавото решение. "

И добави, че екипът на Twitter въпреки всичко ще остане отворен за препоръки и оферти от Мъск като максимален акционер.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР