Неочаквани съграждани учудиха софиянци. В квартал Дружба бяха заснети две

...
Неочаквани съграждани учудиха софиянци. В квартал Дружба бяха заснети две
Коментари Харесай

Овце се разходиха из София, похапнаха си и тревичка СНИМКА

Неочаквани " съграждани " учудиха софиянци. В квартал " Дружба " бяха снимани две овце (едната е зад първата), които умерено си хапвали трева в слънчевия пролетен ден. Кадър от гледката е споделена в мрежата, където реакциите и мненията не закъсняват.

" Гергьовден идва ", разказва фотографията нейния създател.

" Криза е, цените скочиха, та тая година са единствено две! Минали години преди Гергьовден, там пасяха по 4-5 агнета! ", прибавя Цецка Игнатова.

" Като знам кой живее в тези блокове и това се случва пред общината и 8 РПУ - позор за Дружба, " написа Александър Андреев.

А шегите с цената на агрешкото преди празника и опитите на българи да си намерят месо на " спекулация " ни са непредвидени, изключително при цената му на пазара. По традиция на трапезата на Гергьовден у нас се сервира агнешко, а цената му за празника е нагоре.

В един от месарските магазини в столицата агнешката плешка се предлага за 22,60 лева за кг, а агнешкият бут – за 24,60 лева За съпоставяне предходната година агнешката задна четвъртина се търгуваше на цени от 13,99 лева – 14,49 лева./кг (предна четвърт) и 15,99 лева - 16,49 лева./кг (задна четвърт). На места по 19 лева

За благополучие овчиците на фотографията са живи и здрави, а от екипа на GlasNews.bg се надяваме, че ще се разминат с нерадостната орис на основно ядене на трапезата за Гергьовден.

Снимка: Илия Стойчев

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР