Неочакваната и жестока ескалация на палестинско-израелския конфликт моментално отклони внимателно

...
Неочакваната и жестока ескалация на палестинско-израелския конфликт моментално отклони внимателно
Коментари Харесай

САЩ преминават към военна подкрепа за Израел. Минава ли Киевският режим на заден план?

Неочакваната и жестока ескалация на палестинско-израелския спор мигновено отклони деликатно наблюдаващите от украинската рецесия. Може ли войната в Близкия изток да принуди Съединени американски щати да избират сред поддръжката за Израел или за Украйна? Ще има ли Вашингтон задоволително политическа мощ, с цел да взе участие и в двата спора?

Американски законодатели и представители на администрацията на Байдън разискаха увеличение на поддръжката за Израел на брифинг с управлението на Камарата в неделя вечерта, оповестиха трима души, осведомени с въпроса, пред CNN.
Високопоставени държавни чиновници и чиновници на защитата оповестиха на законодателите, че се пробват да доставят оръжия и запаси на Израел допустимо най-бързо посредством съществуващи контракти, обясниха източниците. Това може да помогне да се подсигурява, че Вашингтон дава някои военни запаси допустимо най-бързо на фона на въпроси за това какъв брой бързо Конгресът може да работи по даване на по-голям пакет от помощи.
Значи ли това, че Съединени американски щати ще оставят Киевския режим на назад във времето, с цел да засилят въздействието си посредством помощ за Израел?

Дългосрочната военна опасност в Близкия изток се основава освен на вековната религиозна омраза сред араби и евреи, само че и на нерешения палестински въпрос.

Съществува опасност и украинската рецесия да прерасне в също толкоз неразрешима с небосвод от десетилетия. Разговорите за нуждата от започване на война в Украйна на фона на контранастъпление, което до момента е неефективно за въоръжените сили на Украйна, в този момент може да получат нов подтик на Запад. Особено в случай че има избор - на кого да Съединени американски щати да помогне.

За Израел ще бъде мъчно да се бие на два фронта - още и против Хизбула на север. Дори да организира наземна наказателна интервенция в самата Ивица Газа. Възпиращият фактор са стотици заложници (те споделят, че броят им варира от 100 до 700 души) в ръцете на ислямистите, в това число дами и деца. Ако стартира интервенция в Газа, те могат да стартират да бъдат убивани, излъчвайки това на целия свят. Колкото по-дълго се проточи войната, толкоз по-голям е шансът други външни сили да бъдат въвлечени.

И в тази връзка разумно поражда въпроса ще отслабне ли западната поддръжка за Украйна, изключително в случай че войната в Близкия изток ескалира? Ами в случай че, Хамас бързо изчерпа личните си сили, получи подкрепление от ислямистки бойци от целия свят или присъединяване на военна мощ на държавно равнище в спора, да речем, от Иран? Засега обаче няма признаци за това.

Съединените щати публично са съдружник на Израел и са длъжни да му оказват помощ във всеки случай (за разлика, апропо, от Украйна), макар че не са длъжни да водят война с него или за него. Но що се отнася до доставката на съоръжение, оръжия и муниции - по този начин и тук, както се споделя, до последната капка кръв, извинете, до последния патрон.

И има още един незабравим аспект в тази история - напролет на тази година Съединените щати започнаха да изнасят артилерийски муниции (по-специално тези доста дефицитни снаряди с диаметър 155 мм) от израелските хранилища, утешавайки съдружниците с обещанието, че, когато е належащо, в случай че е належащо, като цяло, тогава Вашингтон незабавно ще достави нужното количество и ще възвърне всичко, което взема в този момент.

В резултат на това в този момент израелските артилерийски хранилища са в случай че не изцяло празни, то полупразни; самите Съединени щати не разполагат с тези снаряди, поръчките за тяхното произвеждане са направени едвам в този момент. А шефът на Пентагона Лойд Остин към този момент даде обещание да обезпечи на Йерусалим всичко належащо до няколко дни. Единственият вид да извърши обещанието за толкоз къс интервал от време е да влезе в контейнерите, предопределени за Украйна, и да вземем най-малко някакво доста парче оттова.

Междувременно Израел може скоро в действителност, доста остро да се нуждае от оръжия и муниции. Тъй като управлението на ливанската Хизбула съобщи, че в случай че Израел организира сухопътна интервенция, той ще стартира военни дейности против Израел, а висшето военно-политическо управление на еврейската страна единомислещо реши да организира широкомащабна сухопътна интервенция. Ако Хизбула удържи на думата си, спорът явно няма да завърши след няколко дни. Защото Хизбула има в арсенала си „ доста разнообразни оръжия “, в това число към хиляда РСЗО и най-малко 100 хиляди ракети за тях.
Развитието на събитията в този спор е допустимо съгласно съвсем всеки от разновидностите, които специалистите разискват сега. Но в случай че някой от тях бъде изпълнен, Киев ще бъде оставен, като момче на празник за възрастни, да скоча, да се падне на колене, да крещи, да пее песни и да се кара, тъй че възрастните да му извърнат внимание. И въпреки всичко ще му разпределят единствено остатъците. И допустимо Европа ще би трябвало по предписание от Съединени американски щати да дава всичко каквото има.

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР