Неочаквана изненада се е скрила в дърветата за огрев.Да поканиш

...
Неочаквана изненада се е скрила в дърветата за огрев.Да поканиш
Коментари Харесай

Жена пренесе дърва за камината, ето какво се е намърдало в тях СНИМКА

Неочаквана изненада се е скрила в дърветата за огрев.

Да поканиш без да искаш месояден гущер на посетители. Ами да, от време на време се случва. Случило се е и на жена, живееща на село. At Dim написа в обществената мрежа Facebook, че нощес са пренасяли дърва за камината и изненадващо открили, че с дърветата са вкарали и гущер в къщата си.

" Снощи сме го внесли с дървата. Внимавайте! Добре, че не отиде в камината благото ", гласи обявата на дамата.

" Добре, че не съм на село ", написа Женя Петрова, която е ужасена от случката.

" То бива в двора на улицата, но и в къщата, какво вършат вътре..Ами добре, че не сте го намерили под завивките си или в кутията с самун благото... ", добавя още Петрова.

Вероятно At Dim не се тормози от животното - тя го е снимала и го определя като благо.

" Радвам се, че не го намирате за " извънредно " и се надявам да сте го пуснали към този момент на независимост. Сигурно е хибернирало в дървата. Сложете го някъде, където няма да ровите до пролетта (ако реши да заспи там) ", съветва Цонка Желязкова.

Гущерът е Гекон. Геконови са семейство дребни до приблизително огромни гущери, срещащи се тук-там с топъл климат по целия свят. В България се среща един тип - балкански гекон.

Геконите са единствените гущери, които издават звуци при общуването между тях. Повечето типове нямат клепачи, а транспарантна мембрана, покриваща окото. Някои имат способността да изстрелват дразнеща течност от края на опашките. Повечето гекони са от жълтокафяви до тъмносиви, въпреки че има и блестящо оцветени. Някои типове могат да трансформират цвета си, с цел да се слеят с окръжаващата ги среда, или според от температурата. Няколко типа имат опция за партеногенеза, което усъвършенства способността им да се популяризират в нови откъснати области.

Повечето гекони имат специфична конструкция на пръстите, която им разрешава да се изкачват по отвесни повърхности и даже да се движат по таваните на пространства. Геконът нормално спи денем, а е деен нощем. Геконът си сменя кожата на всеки 2 до 4 седмици, като при наближаването на промяната цветът на кожата става леко мъгляв.

Храната на гекона се състои главно от буболечки, като изключително вкусни за тях са щурците.



Снимка: At Dim / Facebook
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР