Неочаквана и неформална лидерска среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се

...
Неочаквана и неформална лидерска среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се
Коментари Харесай

Неочаквана среща на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в НС

Неочаквана и неофициална лидерска среща сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се състоя в Народното събрание. Тя продължи рекордно дълго - цели два часа.
 
Парламентарните кореспонденти видяха по какъв начин водачът на ГЕРБ Бойко Борисов дружно с номинираната за министър председател Мария Габриел влязоха в кабинета на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, където пристигнаха съпредседателите на Политическа партия Асен Василев и Кирил Петков дружно с Николай Денков. С тях в срещата участваха и съпредседателите на Демократична България Христо Иванов и Атанас Атанасов, както и Владислав Панев.
 
След края на диалога сред първата и втората парламентарна група нямаше изказвания за медиите. Така остана загадка защо тъкмо са говорили толкоз дълго.
 
Участниците в неофициалната лидерска среща резервираха безмълвие и влязоха непосредствено в пленарната зала. Не обясниха и какъв е бил мотивът на диалога, осведоми Българска телеграфна агенция.
 
Срещата се организира на фона на към този момент получената поддръжка от Движение за права и свободи и Има Такъв Народ за експертен кабинет на ГЕРБ-СДС с министър председател Мария Габриел. Тази заран водачът на ГЕРБ беше безапелационен, че е оптимист за кабинет с първия мандат и разгласи, че продължава работата в тази посока.
 
Междувременно стана ясно, че от ГЕРБ-СДС са подготвени да обсъдят с ПП-ДБ конституционо държавно управление и болшинство, с цел да бъде осъществена цялостна правосъдна промяна.
 
Идеята за такова конституционно държавно управление стартира Христо Иванов, а Бойко Борисов изрази подготвеност да го обсъдят. Иванов обаче направи ангажимента, че това е концепция на ПП-ДБ и ще бъде осъществена във втория мандат.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР