Неочаквана геомагнитна буря ни връхлита днес и утре, а наред

...
Неочаквана геомагнитна буря ни връхлита днес и утре, а наред
Коментари Харесай

Геомагнитна буря ни връхлита с мигрени и високо кръвно

Неочаквана геомагнитна стихия ни връхлита през днешния ден и на следващия ден, а наред с това метеочувствителните хора е допустимо да усещат разнообразни неразположения - мощно главоболие, изнемощялост, повишаване или внезапно намаляване на кръвното налягане. 

Мигрените в допълнение зачестяват и поради внезапната смяна на времето - от горещина през миналите дни, то през днешния ден още веднъж ни се наложи да върнем зимните якета, ботушите и чадърите. Силен вятър, тук-там проливни дъждове и 20 градуса разлика надолу ще съпътстват днешния ден. Доктори поучават хората с хронични заболявания да не излизат доста на открито.

Междувременно астрономите предизвестиха, че непредвидената геомагнитна стихия, която ще ни връхлети през днешния ден и на 19 април, е допустимо да прави разстройства в телекомуникациите - спиране на сигнала на малкия екран и отслабена връзка на интернета. 

Геомагнитните стихии съставляват огромни и внезапни разстройства в стойностите на земното магнитно поле, породени от взаимоотношението му със слънчевия вятър. Когато се следи изригване от някоя от дейните области на Слънцето, в междупланетното пространство се отделя поток от плазма, който се изстрелва със скорост сред 600 и 900 км. /сек.

Обикновено към два дни са нужни на този поток да доближи Земята. Заредени частици съумяват да обхванат през полярните области и да провокират образуването на мощни токови системи към екватора и полярните кръгове.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР