Неочакван подарък за работещите родители – те ще получат данъчни

...
Неочакван подарък за работещите родители – те ще получат данъчни
Коментари Харесай

Неочакван подарък за работещите родители: Получават и догоди...

Неочакван подарък за работещите родители – те ще получат данъчни облекчения за деца в огромен размер и следващата година, при облагане на приходите за 2022 година Данъчният бонус за едно дете е в размер на 450 лв., за две – 900 лв., а за три и повече – 1350 лв.. Съответно данъчната основа ще се понижа с 4500 лв., 9000 лв. и 13 500 лв..

Тази година е първата, в която родителите получават толкоз огромни данъчни облекчения за наследниците си. При въвеждане на мярката бе оповестено, че тя ще е еднократна, единствено за приходите от 2021 година, които се заявяват в този момент. В проектобюджета на Министерство на финансите за тази година обаче е записано, че увеличеният размер на данъчните
бонуси ще се резервира.

Припомняме, че до момента облекченията бяха много семпли – 20 лв. за едно дете и 40 лв. за две.

Към новите данъчни
бонуси предстоящо има огромен интерес. От Национална агенция за приходите обаче поучават родителите да изчакат с подаване на данъчната декларация до края на февруари, когато по закон работодателите ще предадат на данъчните данните за изплатените хонорари и на тази база ще се зареди авансово попълнената данъчна декларация. Срокът за връщане на налози поради деца в фамилията е 1 месец от подаването на данъчната декларация.
Свързани вести Пет значими въпроса за данъчното облекчение за деца /И ОТГОВОРИ/

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР