Необяснима агресия срещу макет на дете, поставен с цел да

...
Необяснима агресия срещу макет на дете, поставен с цел да
Коментари Харесай

Младежи показаха невиждана агресия към макет на дете

Необяснима експанзия против макет на дете, подложен за да спре колите на пешеходна пътека в Бургас.

Камерите за видеонаблюдение на Общината са уловили момента, в който група младежи пресичат пътя в комплекс „ Лазур “, в региона на Морската градина, а по-късно макета притегля вниманието им.

Фигурата на детето е сложена на мястото, с цел да притегля вниманието на водачите и те да стопират на пешеходната пътека. С един ритник макетът е разрушен, а по-късно причинителите бягат.

Фигурата е част от акцията „ Пресичай безвредно с Боби и Кели “. От нея към този момент е останала единствено металната основа.

Андрей Рунчев от Община Бургас уточни, че още не се знае кои са младежите, съборили фигурата, само че ще бъдат разкрити, защото лицата им се виждат добре на видеото.

При множеството сходни случаи съумяваме да разкрием причинителите, доста постоянно самите родители се свързват с нас, означи той.

Парите, които влагаме всяка година за възобновяване на изпочупена инфраструктура, са стотици хиляди левове, изясни Анрей Рунчев. По думите му ще се наложи родителите на децата да възстановят вредите.

Според Манол Тодоров от съдружие „ SOS-ПТП “, фигурите, сложени на пешеходните пътеки, оказват помощ за сигурността на придвижване. „ Предполагам, че фигурата ще се възвърне, само че казусът е какво е предиздвикало младежите да извършат сходно нещо “, разяснява Манол Тодоров.

Фигурата е предадена на компанията, която я е сложила. От там твърдят, че в най-скоро време тя ще бъде възобновена и още веднъж ще бъде сложена на място.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР