Необясним пример на безхаберно отношение спрямо спортната дейност от страна

...
Необясним пример на безхаберно отношение спрямо спортната дейност от страна
Коментари Харесай

Необяснимо безхаберие

Необясним образец на безхаберно отношение по отношение на спортната активност от страна на държавен орган откри нашата медия неотдавна. И то в годината, в която София е европейска столица на спорта. Случаят, за който ще ви разкажем е обвързван със стадиона в Кокаляне, където играе мачовете си локалният футболен клуб Орловец, състезаващ се в " А " ОФГ.




В началото на януари президентът на клуба Венцислав Стойков открива, че без негово познание, само че явно с разрешението на локалната администрация, на стадиона, до самия терен, са изсипани камъни и други материали. Камионите, които са минали през стадиона, са нанесли вреди на настилката към игрището - тук-там тя е безусловно разрушена. Особено неприятно наподобява ситуацията тъкмо пред едната от скамейките на запасите, на друго място е счупена кофа за отпадък, само че това е просто мъничък подробност от цялата картина.




Трябва да кажем, че стадионът надалеч не се употребява единствено от главния състав на Орловец - там се организират и тренировки на децата от юношеския отбор на клуба. Освен това майки разхождат с колички децата си, поданици на Кокаляне водят там домашните си любимци. И все пак тъкмо стадионът се оказва най-подходящото място за разтоварването на материалите...




Инцидентът, за който ви описваме на процедура е нарушаване на контракта сред Венцислав Стойков и кметство на Кокаляне, обвързван с наемането и ръководството на стадиона. С този контракт кметът Александър Борисов поема задължението да " подкрепя дейностите по реновирането и поддръжка на оборудването, да инициира и подкрепя събития, да кандидаства и извършва планове и други - изразяващи се във взаимни дейности със заемателя и ненарущаващи по никакъв метод главната активност на заемателя ".





Трябва да отбележим, че 28-годишният Венцислав Стойков е главният " провинен " за съществуването на Орловец. Той е индивидът, който през 2015-а основава клуба, откакто в продължение на години Кокаляне няма собствен футболен тим. Благодарение на напъните на Стойков теренът, който през 2015 година се намира в окаяно положение, още веднъж става кадърен за футбол. Впоследствие са ремонтирани съблекалнята, скамейките за запасите и пейките за фенове, още веднъж по самодейност на Стойков. Който, апропо, към този момент месеци наред чака отговор на молбата си за среща с управата на регион Панчарево, потърсена от него напролет на предходната година...

Младият играещ президент на Орловец е стимулиран да продължи с цялостни сили работата си по развиването на стадиона и клуба, само че се надява на съответна поддръжка от държавните органи, а не на... удари под кръста.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР