Необикновената Eeycam движи клепача и веждите си досущ като човешко

...
Необикновената Eeycam движи клепача и веждите си досущ като човешко
Коментари Харесай

Уеб-камера имитира движенията на човешкото око


Необикновената Eeycam движи клепача и веждите си съвсем като човешко око
(снимка: Marc Teyssier / YouTube)

Ако враговете ви се опасяват, че някой може да ги шпионира посредством уеб-камера, можете да им подарите по едно ново устройство, създадено от откривател в университета Саарланд. Това е уеб-камера във формата на човешко око.

Новата камера се назовава Eyecam и е основана от инженера Марк Тейсие, който преди този момент показа сходен на кожа калъф за смарт телефон – с него можете да контролирате умния телефон с прищипване и поглаждане.

Марк Тейсие не стопира да опитва. Новата му разработка има задача да помогне на хората, стоящи пред уеб-камерите да открият прочувствена връзка, като че ли приказват лице в лице. Трудно е да се каже дали Тесие е съумял да реализира това или по-скоро ще помогне на тези, които желаят да се откажат от видеоконференциите.
още по тематиката
Вътре в „ изкуствената очна ябълка ” Eyecam има елементарна уеб-камера. Тя е обгърната във подправен силиконов череп. „ Окото ” може да движи клепача и веждата си посредством електрически серво механизми в ролята на мускули.

Всички придвижвания на Eyecam се ръководят от контролер Arduino Nano, а чрез Raspberry Pi Zero „ окото ” взаимодейства с компютър като елементарна USB уеб-камера. Софтуерът за изработката на Eycam на 3D принтер е напълно с отворен код и може да се изтегли от.



Eyecam припомня на робота, основан от Disney Research, с цел да симулира реален човешки взор, като възпроизвежда фините придвижвания, които хората правят неумишлено. Това може да е резултат от пълненето и изпразването на белите им дробове с въздух или неволни рефлекси на окото, които реагират на близки звуци или придвижвания.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР