Необичайно топлите дни през април най-накрая приключват, а през следващите

...
Необичайно топлите дни през април най-накрая приключват, а през следващите
Коментари Харесай

Край на априлското лято: Задават се бури и по-ниски температури

Необичайно топлите дни през април най-сетне завършват, а през идващите няколко се чака внезапно намаление на температурите, както и превалявания в цялата страна. За през днешния ден в съвсем всички области е разгласен жълт или оранжев код за мощен вятър. 

През идващите дни облачността ще е забележителна . Валежите ще продължат, само че ще са по-слаби и на по-малко места, основно в Южна и Източна България. В четвъртък ще е прохладно , с сдържан в Дунавската низина краткотрайно мощен северозападен вятър, който в петък ще отслабне, а по-късно денем ще се ориентира от североизток.

Температурите ще се намалят , в петък минималните ще са сред 5° и 10° , а оптималните – сред 12° и 17°. През нощта против събота от югозапад преваляванията ще се засилват, а в събота ще обзет цялата страна . Повишава се вероятността в доста региони да са интензивни и обилни по количество. В планините, над 1100-1200 m ще вали сняг . Североизточният вятър краткотрайно ще се усили, след това ще се ориентира от северозапад.

Температурите ще са без значителен дневен ход, в по-голямата част от страната – сред 7° и 12°, в югоизточните региони до 16°-17° . В неделя и през първите дни от идната седмица ще има променлива, постоянно забележителна облачност. Валежите ще отслабнат и в по-голямата част от страната краткотрайно ще стопират, а във вторник още веднъж ще са на повече места. Вятърът ще е от запад-северозапад , в неделя – сдържан, в понеделник ще отслабне, а във вторник ще се обърне от североизток. Сутрешните температури ще се намалят още и във вторник минималните ще са сред 1° и 6°, а оптималните в по-голямата част от страната ще са сред 12° и 17°.

Министерство на околната среда и водите издаде предизвестие за рисково повишаване на речните равнища

 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР