Необичайно мощната критика към политиците на САЩ, най-сериозният двустранен партньор

...
Необичайно мощната критика към политиците на САЩ, най-сериозният двустранен партньор
Коментари Харесай

Туск с остра критика към републиканците: Рейгън се обръща в гроба...

Необичайно мощната рецензия към политиците на Съединени американски щати, най-сериозният двустранен сътрудник на Варшава в региона на сигурността, пристигна, откакто американският сенат блокира законопроекта за 118 милиарда $ за границата сред Съединени американски щати и Мексико и военната помощ за Украйна. Законопроектът трябваше да даде помощ за Киев в размер на 60 милиарда $.

 

„ Някои бяха доста ясни, че имат политически разлики със законопроекта. Казват, че е неверният миг за решение на казуса и дано президентските избори решат казуса ", разяснява сенаторът републиканец Джеймс Ланкфорд, който е един от договарящите по законопроекта.

Само четирима от 49-те републиканци в Сената поддържаха текста.

 

Туск е от политиците ветерани в Европа, който е бил министър председател на Полша от 2007 до 2014 година, ръководител на Европейския съвет от 2014 до 2019 година и ръководител на Европейската национална партия от 2019 до 2022 година, преди да се върне на поста министър-председател в края на предходната година.

Dear Republican Senators of America. Ronald Reagan, who helped millions of us to win back our freedom and independence, must be turning in his grave today. Shame on you.
— Donald Tusk (@donaldtusk)
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР