Необичайно е отсъствието на лидера за големия събор-митинг на Демир

...
Необичайно е отсъствието на лидера за големия събор-митинг на Демир
Коментари Харесай

Какво се случва в ДПС? Мустафа Карадайъ пропусна знаково за партията събитие

Необичайно е отсъствието на водача за огромния събор-митинг на Демир баба 

" Няма по какъв начин нация, която е разединена, институции, които всеки ден се бият и се опълчват, да върви напред ". Това сподели на възпоменателния митинг-събор в местността Демир баба текке, отдаден на годишнината от всеобщите митинги на българските турци против асимилационната политика на комунистическия режим през 1989 година евродепутатът от Движение за права и свободи Илхан Кючюк,.

Впечатляващо за първи път от събора в Разградско отсъстваше настоящия ръководител на придвижването Мустафа Карадайъ. Заместникът му в партийната подчиненост депутатът Ахмед Ахмедов оправда отсъствието на ръководителя с договарянията, които води екипът на партията в София и съобщи на присъстващите специфичните поздрави от Карадайъ и благодари от негово име за поддръжката, която оказват на Движението за права и свободи през всичките тези 33 години.

В отсъствието на водача Илхан Кючюк разгласи, че на България е нужно държавно управление, което да изведе страната от тежките рецесии - икономическа и обществена, само че преди този момент от институционалната рецесия. Затова по думите му всички би трябвало да положат старания и е време да си протегнат ръка.

„ Настъпил е моментът, в който България би трябвало да каже дали желаеме да вървим обратно и да се отдалечаваме от всички тези цели или да си помечтаем, че може да вървим напред. За каква еврозона, за какъв Шенген през днешния ден може да приказваме, когато сме в тежка институционална рецесия. Кой ще ни даде доверие в едно такова положение – Хага, Берлин, Виена? Няма да ни дадат доверие, тъй като ние самите не си имаме вяра. Не си имаме вяра, че можем да излъчим сигурност, че можем да бъдем друга страна - подредена страна, страна, която гледа към идващото потомство “, означи евродепутатът.

Той добави, че Движение за права и свободи играе огромна роля в този развой и добави, че исторически придвижването постоянно е имало огромна роля.

Съборът на Дебир баба теке край Исперих е във връзка майските събития от 1989 година и  т. н. " възродителния развой ", развой на асимилация на българските турци от страна на комунистическите управляващи, включващ промяна на турско-арабските им имена с български, възбрана за осъществяване на религиозни обреди на мюсюлманското изповедание, възбрана за потребление на турския език за другарство, както и за носене на дрехи, присъщи за турския етнос у нас.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР