Необичайната програма съдържа повече от 20 звука за носталгицитеНюйоркчани се

Необичайната програма съдържа повече от 20 звука за носталгицитеНюйоркчани се ...

Приложение имитира звуци от метрото за нюйоркчани.


Необичайната програма съдържа повече от 20 звука за носталгиците

Нюйоркчани се сдобиха с мобилно приложение, което им връща усещането за метро
(снимка: CC0 Public Domain)

Стотици милиони хора загубиха голяма част от това, с което са свикнали, в резултат на карантината, наложена заради коронавируса. За някои това е разходката в парка, за други фитнесът. Оказа се обаче, че има хора, на които им липсва метрото – и не заради необходимостта да стигнат някъде, а заради… звуците.

Месец след въвеждане на карантината в Ню Йорк, разработчикът Евън Люис установява, че наистина му липсват звуците на метрото. Ситуацията е още по-странна, като се има предвид, че Люис обикновено слушаше музика в метрото, разказва The Verge.
още по темата
„Беше странно, защото преди карантината винаги слушах музика в метрото, за да заглуша звуците му, но когато спрях да използвам метрото, разбрах, че някак ми липсват тези звуци”, споделя Люис.

Той предполага, че не е сам в това страдание и затова създава приложението NYC Subway Sounds. Както подсказва името му, приложението съдържа звуците на нюйоркското метро. Програмата включва повече от две дузини звуци – от съобщения до затварящи се врати.

Интересът към приложението започва да расте, много нюйоркчани вече са го изтеглили от App Store, има позитивни отзиви, а рейтингът на NYC Subway Sounds е много висок – 4,9 точки.

Източник: technews.bg