Необичайна за Ливан зимна буря с обилни валежи от дъжд

...
Необичайна за Ливан зимна буря с обилни валежи от дъжд
Коментари Харесай

Сирийските бежанци са най-потърпевши от зимната буря в Ливан

Необичайна за Ливан зимна стихия с значителни превалявания от дъжд и сняг трансформира улиците на страната в реки от вода и тиня и сковава някои елементи от нея, съобщи Асошиейтед прес. Бурята " Норма " стартира в събота и се чака да доближи пика си тази нощ.

 
Сред засегнатите от бедствието са десетки хиляди сирийски бежанци, доста от които към момента живеят на палатки. Според Ройтерс някои бежански лагери са били наводнени, има съборени палатки от бурния вятър. Много фамилии, в това число с дребни деца, обикалят в търсене на изсъхнало и по-защитено от ветровете място. Дори и тези, чиито палатки оцеляха, поради бурния вятър не могат да спят.
 
В долината Бекаа, в източната планинска част на Ливан, бежанците са струпани към печки на нафта и твърдо гориво под огънатите от снега покриви на палатките им.
Властите затвориха автомагистралата, свързваща Бейрут със сирийската столица Дамаск, откакто някои сектори в планинските региони се оказаха покрити със сняг и рискови за придвижване.
 
Повечето учебни заведения в страната през днешния ден бяха затворени. Министърът на образованието даже прикани учебните заведения по средиземноморското крайбрежие да останат затворени и на следващия ден.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР