Необичайна гостенка се появи пред входа на сектор “Пътна полиция

...
Необичайна гостенка се появи пред входа на сектор “Пътна полиция
Коментари Харесай

Неочакван посетител: Лисица влезе в КАТ-Велико Търново

Необичайна гостенка се появи пред входа на бранш “Пътна полиция ” при ОДММВР-Велико Търново., която наподобява не се тормози от хората, умерено се е спряла пред входа на КАТ, привличайки вниманието на посетителите и чиновниците.

Мъж, присъстващ на мястото, показа фотография на лисицата в обществените мрежи, като от мненията под поста излиза наяве, че животното е социализирано и не основава проблеми.

Въпреки отзивчивото държание на лисицата, специалистите поучават да не се протяга ръка към диви животни и да не се хранят, даже и да наподобяват привикнали към хората. Важно е да се резервира отдалеченост и да се почита естественото им държание.

Това припомня за предходни случаи във Велико Търново, когато поданици на града алармираха за наличие на други две лисици в квартал “Бузлуджа ” . Тези животни също не създаваха проблеми на локалните поданици, само че остава въпросът дали сегашната лисица е една от тях.

Въпреки че лисиците не са предпазени от закона и не са вписани в Червената книга, ловът им е неразрешен в обитаеми места. Затова Агенцията по сигурност на храните от време на време организира начинания за разпръсване на ваксини под формата на примамки, за надзор на популацията им.

Родолюбива задача: Великотърновският университет ще връща младежите в България

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР