Необичаен природен феномен призрак Брокен, когато наблюдателят вижда сянката си

...
Необичаен природен феномен призрак Брокен, когато наблюдателят вижда сянката си
Коментари Харесай

В Карпатите видяха „призрака Брокен СНИМКА

Необичаен естествен феномен " фантом Брокен ", когато наблюдаващият вижда сянката си от слънцето в облаците, беше забелязан в Карпатите. Василий Фицак, началник на черногорския избавителен пост, разгласява фотография във Facebook.

Сянката може да бъде доста огромна. Тя е заобиколена от няколко цветни пръстена. Това е по този начин наречената Глория. Такова видение, от време на време " фантом ", може да се движи даже когато наблюдаващият стои неподвижно и не се движи. Това се дължи на придвижването на облаците и съмненията в тяхната компактност.

Последователите интензивно разясниха фотографията. Един от кореспондентите попита Василий Фицак " какъв брой често се разхожда призракът ".

„ Това е Глория “, „ Уникален феномен “, „ Той постоянно върви с теб “, „ Срещнах един, през нощта в региона на Камъка с уши. И това не е същият резултат като призрака Брокен “, споделиха потребителите.

В Украйна явлението е записано освен в Карпатите, само че и в Кримските планини. Пътниците в самолетите могат да го видят.

Необичайното събитие доби известност с помощта на връх Брокен в планината Харц в Германия. В региона се следят непрекъснати мъгли. Ниските височини ви разрешават да наблюдавате това. Съответни естествени промени предизвикат появяването на легендата.

Йохан Силбершлаг разказва „ призрака на Брокен “ през 1780 г. Оттогава планините Харц са разказани повече от един път в литературата. Феноменът може да се види в различни страни по света. „ Призракът Brocken “ се появява, когато слънцето грее през планинар, гледащ в мъглата надолу от било или връх. Сянката му минава през мъглата, като постоянно придобива странни, тромави очертания, породени от вероятността.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР