Необходимостта понякога е майка на изобретението“, каза телекомуникационният магнат Чарли

...
Необходимостта понякога е майка на изобретението“, каза телекомуникационният магнат Чарли
Коментари Харесай

Как проблемният дълг доведе до срива на земята сателитната империя на един милиардер

„ Необходимостта от време на време е майка на изобретението “, сподели телекомуникационният магнат Чарли Ерген пред анализаторите на Уолстрийт в края на предходната година, когато те попитаха по какъв начин тъкмо неговата затруднена сателитна телевизия групата Dish Network ще се заеме с идните падежи на своята купчина задължения от 26 милиарда $.

Но комплицираното предложение за преструктуриране на дълга, показано от Ergen предишния месец, се оказа прекомерно изобретателно за множеството кредитори на Dish.

Живият милиардер Ерген — някогашен професионален състезател на покер, в този момент на 70 години — провокира възторг измежду кредиторите на EchoStar, компанията-майка на Dish, със мощно хореографирана поредност от маневри, предопределени да понижат техните предстоящи изплащания и да защитят до салдото на компанията.

EchoStar в този момент трябваше да анулира два опита да убеди кредиторите да обменят дълга си и да блокират загубите – последният в понеделник, когато приключи проектите си за преструктуриране на облигации на стойност 4,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР