Необходимостта да бъде поставена ваксина срещу коронавируса все още се

...
Необходимостта да бъде поставена ваксина срещу коронавируса все още се
Коментари Харесай

Д-р Николай Брънзалов: НОЩ успя да се справи с COVID-19, винаги има критикуващи постфактум

Необходимостта да бъде сложена ваксина против ковид към момента се неглижира от хората в България, счита доктор Николай Брънзалов, зам.-председател на Българския лекарски съюз.

Той прикани жителите, които се двоумят дали да се ваксинират или не, безусловно да го създадат.

„ Към момента това е единственото оръжие, с което можем да се борим. Има задоволително ваксини, логистиката е доста усъвършенствана “, съобщи Брънзалов в предаването „ Тази неделя “.

Според него е настъпило известно комплициране по отношение на това кой е с приоритет за слагане на първа доза. Брънзалов акцентира, че според заповедта на служебния здравен министър, предпочитано се имунизират възрастните с хронични болести, само че това не значи, че младежите ще бъдат връщани.

„ Текстът в действителност е малко неясен, освен за жителите, а и за някои мои сътрудници. Има задоволително ваксини, дано да се декларират, да не се връщат хората, а просто тази група да имат приоритет. Ако чакат по-млади хора, първо ще влезе по-възрастният човек, с общи болести. Процесът е равен, единствено да има искащи “, посочи той.

„ Надграждай, а не разрушава това, което е реализирано “

С тази поговорка ръководителят на БЛС разказа работата на Националния действен щаб. По-рано през седмицата в ефира на bTV здравният министър съобщи, че щабът е бил работна група, от която не е имало потребност за ръководство на ковид.

Според Брънзалов обаче НОЩ се е справил с рецесията сполучливо, макар че в този момент понася рецензии.

„ Нека да не забравяме времената преди година и няколко месеца какво се случи. Светът беше подложен на зараза, която беше непозната. В такава непозната конюнктура постоянно има опция за допускане на неточности. Моето мнение е, че Националният действен щаб значително съумя да се оправи. Винаги ще има хора, които подлагат на критика, само че постфактум. Когато би трябвало да се взимат решенията в точния момент, в действителна конюнктура, по отношение на доста висока заболеваемост да се дефинират ограничения, естествено тези хора ще поемат цялата отрицателна сила на публичното по отношение на тази зараза. (…) Ние не умеем да надграждаме. Това, което е постигнал предходния, го замазваме, разрушаваме “, разяснява Брънзалов.

Що се отнася до високата смъртност поради COVID-19, той уточни, че това частично се дължи на неналичието на скринингови стратегии у нас, чиято цел е профилактика на хроничните болести.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР