Необходимо е законодателство, което да сложи край на опитите да

...
Необходимо е законодателство, което да сложи край на опитите да
Коментари Харесай

Директорът на КРИБ: Хакнаха ме Наглите 2

Необходимо е законодателство, което да постави завършек на опитите да се вземат решение вътрешнофинансови проблеми във компании с рекет на огромния бизнес. Искаме законодателят да си свърши работата, желаеме законодателство, което да накара този вид нарушители доста да се замислят дали да посегнат на огромния бизнес. Това съобщи изпълнителният шеф на КРИБ Евгений Иванов пред NOVA във връзка на офанзивата против Национална агенция за приходите от хакери на " Тад груп ".

Евгений Иванов разясни, че в КРИБ членуват и доста от огромните банки у нас. По думите му те към този момент са подхванали драконовски ограничения за сигурност. " Някои банки вкараха двойна система за сигурност от няколко дни, с двойни пароли за достъп. Виждате по какъв начин се влага в сигурността на данните. Ролята на КРИБ е в границите на нашата организация да набележим дейности, първоначално една опълченска опозиция, до момента в който бъде открито законодателно решение. Ние ще приказваме с нашите членове да влагат в киберсигурност ", изясни той.

Работният компютър на Евгений Иванов също е бил хакнат, разкри той. " Излезе ми надпис да се обадя, с цел да си платя някаква сума ", описа изпълнителният шеф на КРИБ. " Нашите подозрения са, че това е развой. Отговорих им, че с терористи не договарям - това е гнет, това е точната дума. Те се опитваха да видят дали в компютъра ми има точна информация, която да коства пари и да се откупи. Същото е и с други наши членове ", добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР