Необходимо е възможно най-скоро да се създаде зона за ядрена

...
Необходимо е възможно най-скоро да се създаде зона за ядрена
Коментари Харесай

Рафаел Гроси: Започваме консултации за зоната за безопасност на Запорожката АЕЦ

Необходимо е допустимо най-скоро да се сътвори зона за нуклеарна и физическа сигурност към атомната електроцентрала в Запорожие и консултациите за това към този момент започнаха, сподели шефът на МААЕ Рафаел Гроси.

" Все още съм извънредно угрижен за обстановката в електроцентралата, която продължава да е в риск, до момента в който в близост има някакъв тип обстрел. Започнаха съвещания по отношение на незабавната нужда от основаване на зона за нуклеарна сигурност в Запорожката АЕЦ, с цел да се оправим с тази сериозна обстановка ", съобщи Гроси, чиито думи са представени в изказване на МААЕ, оповестено на нейния уеб страница.

Запорожката атомна електроцентрала, ситуирана в Енергодар, се управлява от съветски войски. В последно време той е подложен на непрекъснати офанзиви, за които воюващите страни се упрекват взаимно. Гроси, който посети централата в границите на задачата на организацията, съобщи, че съгласно него е допустимо цялостното прекъсване на единствения работещ реактор на АЕЦ-а да се дължи на външни разстройства в електрозахранването, породени от обстрела.

Днес Владимир Рогов, ръководител на придвижването " Заедно с Русия ", заяви пред, че шестият и финален работещ блок на централата е бил спрян.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР