Необходимо е въвеждането на адекватни и бързи мерки за овладяване

...
Необходимо е въвеждането на адекватни и бързи мерки за овладяване
Коментари Харесай

Възраждане предложи мерки за спасяване на икономиката на България

Необходимо е въвеждането на съответни и бързи ограничения за преодоляване на колапса на българската стопанска система. Пред нея предстоят съществени провокации и тествания.
Поради въвеждането на изключително състояние и внезапния спад в икономическата интензивност на стопанските субекти, възобновяване на естествената активност евентуално няма да се случи със същите бързи темпове , пишат от партия " Възраждане " е оферират съответни ограничения, които да спомогнат излизането от рецесията.
Ето какви са те:

Заради ограничаващите ограничения, наложени от държавното управление за свободно придвижване на хора и товари, е належащо да се вкара данъчна почивка за всички бизнеси, като се даде опция за отлагане на корпоративния налог, Данък добавена стойност, ДОД, осигуровките и така нататък Срокът да бъде най-малко три месеца по-дълъг от интервала на изключителното състояние. Това значи, че в интервала на почивка бизнеса не заплаща налог, а той се компенсира от средствата отпуснати на страната от Европейската комисия, които са в размер на 2,5 милиарда лева, като дотация за справяне с епидемията. Да се поеме заплащането на осигурителната тежест от страна на страната във компаниите, директно ощетени и затворени за интервала на изключителното състояние, както и до 75% от възнагражденията на работещите .

Това дава опция на работодателите да водят гъвкава политика, съгласно въведените изключителни и ограничаващи ограничения, тъй че да се направи съвместен компромис в полза на запазването на работните места.

Да се провиснал помощи във тип на съответната месечна работна заплата на един родител, отглеждащ деца, които все още не посещават детски градини или учебно заведение във връзка основаната обстановка. Да се наложи мораториум върху вноските по ипотечни заеми от жители и заеми от юридически лица (микро, дребни и междинни предприятия с личен състав до 250 човека) за период от три месеца.

Сметките за ток, вода, газ и парно да бъдат разсрочени без наказателни лихви и без опция за прекъсване от страна на доставчиците на услугата.
От партията недоволстват от ограниченията, които вземат ръководещите, като считат, че те ще доведат до извънредно отрицателни последствия за жителите.
" С решението си да „ сковава страната ”, ГЕРБ-вирусът ще провокира банкрути на компании, както и експоненциален растеж на безработицата, а от там, растежът на компенсациите ще докара до срив на обществената система на страната и до сложното оцеляване на доста хора. Овладяването на идната рецесия е от особена значимост за оправянето с нея.
Решението за изключително състояние сигурно е защитна мярка, с цел да не стане очевидно, че здравната ни система ще рухне, само че образно демонстрира по какъв начин това би могло да се случи със обществената в по-късен миг.
Наложените ограничения са нужни, само че не по метода, по който са прилагани. От опита на Китай и Италия виждаме по какъв начин бяха сложени под карантина избрани региони, в които има болест, само че не и цялата страна. Тези страни бяха в зараза, само че не стопираха стопанската система си, както това сториха некомпетентните управници на България.
В по този начин създалата се обстановка, ние от " Възраждане " призоваваме за взимане на рационални решения и неотложно използване на поредност от ограничения, чиято цел би трябвало да е едновременното запазване живота и здравето на хората, запазването на всяко едно работно място в страната и отбрана на най-зависимите обществени групи и хора в неравностойно състояние ", пишат още от партията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР