Необходимо е удължаване на противоепидемичните мерки, въведени в област Плевен

...
Необходимо е удължаване на противоепидемичните мерки, въведени в област Плевен
Коментари Харесай

Искат в Плевен да има удължаване на противоепидемичните мерки

Необходимо е удължение на противоепидемичните ограничения, въведени в област Плевен при оповестяване на грипната зараза на 24 януари. Това заяви за Българска телеграфна агенция шефът на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) доктор Илиан Минчев.

Той уточни, че от началото на седмицата се регистрира спад в равнището на заболеваемостта, само че към момента стойностите са над сериозните. Към днешна дата заболеваемостта е 281 на 10 000 като за Плевен грипна зараза се афишира при 261 на 10 000. Трябват още няколко дни, с цел да спадне заболеваемостта от грип и остри респираторни болести (ОРЗ) на спокойни равнища, разяснява доктор Минчев.

Той добави, че по информация от лечебните заведения на територията на региона няма натоварване в белодробните отделения, спокойна е обстановката и в детското поделение на Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване " Д-р Георги Странски ". В аптечната мрежа са налице нужните симптоматични средства за лекуване на грип и ОРЗ.

На този стадий не се планува грипна почивка за учениците, както и опция за прекосяване в онлайн образование. 

Предложението за удължение действието на заповедта за въвеждане на противоепидемични ограничения ще бъде разисквано на съвещание на Областният действен щаб за битка с грип и остри респираторни болести през днешния ден. 

Българска телеграфна агенция напомня, че в област Плевен бе оповестена грипна зараза от 24 до 31 януари. Преустановени са женски и детски съвещания, както и профилактични прегледи. Спрени са плановите имунизации, както и свижданията в лечебните заведения като се изключи тежкоболните пациенти. Засилен е филтърът в детските заведения, където се прави по-честа стерилизация и проветряване на пространствата. Задължителни са маските за личния състав и пациентите във всички лечебни заведения на територията на региона.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР