Необходимо е създаване на Асоциация на сръбските общини (АСО) и

...
Необходимо е създаване на Асоциация на сръбските общини (АСО) и
Коментари Харесай

Вучич призова ЕС за незабавни избори в Северна Косово


Необходимо е основаване на Асоциация на сръбските общини (АСО) и незабавно осъществяване на локални избори в Северно Косово.

Това съобщи сръбският президент Александър Вучич в диалог със специфичния делегат на Европейския съюз за разговора сред Белград и Прищина Мирослав Лайчак, заяви телевизия N1.

Вучич изиска " поддръжката на Европейски Съюз за прекъсване на по-нататъшните провокации от страна на Прищина ".

" Потвърждавам готовността на Сърбия да извърши отговорностите си, като съблюдава Конституцията на Сърбия и Устава на Организация на обединените нации ", сподели сръбският държавен глава.

" Изтъкнах нуждата от образуване на АСО и незабавно осъществяване на локални избори в Косово и Метохия. Поисках поддръжка от Европейски Съюз за прекъсване на по-нататъшните провокации, идващи от Прищина ", написа Вучич в обява в Instagram.

БГНЕС напомня, че локалните избори в Северно Косово през май 2023 година бяха бойкотирани от етническите сърби и партия " Сръбска листа ". Последваха безредици поради избора на албански кметове и конфликти с мироопозващите сили на НАТО в страната - КФОР. По време на протеста над 30 миротворци бяха ранени. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР