Необходимо е преразглеждане на класирането за процедурата за саниране на

...
Необходимо е преразглеждане на класирането за процедурата за саниране на
Коментари Харесай

Кметът на Русе: Необходимо е преразглеждане на класирането за процедурата за саниране

Необходимо е преразглеждане на класирането за процедурата за саниране на жилищните здания. Твърдението е на кмета на Русе, който се обърна към Министерството на районното развиване и благоустройството с документално мнение по тематиката.

По програмата за саниране на жилищни кооперации 7 са утвърдените блокове в Русе, 25 оповестени като запаси, а два от тях са отхвърлени като неотговарящи на критериите и условията по програмата.

" 6 от блоковете даже сами си заплатиха енергийните обследвания, за другите общината отдели 1 милион лв. запас, с цел да ги подкрепи. Бяхме уверени, че 50 милиона лв. са за саниране ", съобщи по Българска национална телевизия кметът на Русе Пенчо Милков.

Според него енергийните обследвания са почтени, само че остава въпросът по какъв начин безусловно същите панелни блокове в други общини са получили оптималния брой точки.

" Държим енергийните обследвания над 115 точки да бъдат преразгледани дали са правилни ", добави кметът на Русе.

" Не можем да си разбираем за какво нашият блок попада в запасите. Той е един от най-големите и се намира на основната улица на града ", разяснява Лилия Мораля.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР