Необходимо е преизчисляване на пенсиите, а не да се търси

...
Необходимо е преизчисляване на пенсиите, а не да се търси
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Пенсиите трябва да бъдат преизчислени, а не спестени

Необходимо е преизчисляване на пенсиите, а не да се търси метод да се пестят пари от пенсионната система. Защото със сегашните промени към една трета от пенсионерите ще получат много по-малка пенсия. Това показа в студиото на "Още от деня " по Българска национална телевизия някогашният обществен министър Ивайло Калфин във връзка новата формула за пресмятане на пенсиите.

По думите на някогашния министър човек би трябвало да получава такава пенсия, на колкото се е осигурявал.

,,Проблемът е, че преди 1997 година не може да се разбере кой какви осигуровки е плащал, това излиза наяве към този момент след тази година'', уточни Калфин.

,,Личното ми мнение е, че пенсионната система не би трябвало да се трансформира постоянно, тъй като по този метод се губи доверието. Пак ще повторя – дано да се търси актуализация на пенсиите, а не икономисване, тъй като огромна част от днешните пенсионери са в риск от бедност'', разясни още той.

На въпрос за идните европейски избори Ивайло Калфин счита, че те ще бъдат извънредно сложни.

,,Не би трябвало националният интерес да се опълчва на общия европейски интерес. Ако националистите имат определяща роля в Европейския парламент, това би бил краят на ЕС'', заключи някогашният обществен министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР