Необходимо е повишено сътрудничество в областта на отбраната, всички в

...
Необходимо е повишено сътрудничество в областта на отбраната, всички в
Коментари Харесай

Доналд Туск призовава за „еднаква скорост” в европейската отбрана

Необходимо е нараснало съдействие в региона на защитата, всички в Европейски Съюз би трябвало да вземат участие с идентична скорост.

За това прикани ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск в писмо до европейските държавни и държавни ръководители, които ще заседават през идващите два дни в Брюксел.

„ Срещаме се във време, друго от интервала на надигане на силите против Европейски Съюз преди няколко месеца. Събитията в последно време демонстрират, че преодоляваме провокациите. Партиите в Европа, подклаждащи настроения против Европейски Съюз, отстъпват. Виждаме, че Европейски Съюз още веднъж се явява решение, а не проблем”, показва още Туск.

По думите му тероризмът остава огромна опасност, а битката с него е задача на държавните управления. Необходимо е обаче да се увеличи съдействието при онлайн сигурностт и има потребност от начини за автоматизирано унищожаване на терористичната агитация.

Според Туск би трябвало да се обърне внимание и въпроса за противозаконната миграция и ситуацията в Средиземно море, защото броят на незаконно пристигналите в Италия мигранти се е нараснал с 26% за последната година. Той прикани и за подкрепяне на либийската гранична защита.

Утре Европейският съвет ще разиска въпросите на вътрешната сигурност, битката с тероризма и на европейската защита, приложението на споразуменията от Минск, визитите в Брюксел на президентите на Съединени американски щати Доналд Тръмп и на Турция Реджеп Ердоган, съглашението от Париж за запазване на природата, както и отдръпването на Англия от Европейски Съюз. В петък срещата ще бъде отдадена на икономическата конюнктура, миграцията и програмата на Естония за председателството на Съвета на Европейски Съюз от началото на юли.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР