Необходимо е постигането на съществен прогрес в преговорите за Брекзит

...
Необходимо е постигането на съществен прогрес в преговорите за Брекзит
Коментари Харесай

Меркел: Необходимо е постигането на съществен прогрес в преговорите за Брекзит до октомври

Необходимо е постигането на значителен напредък в договарянията за Брекзит до октомври. Това съобщи немският канцлер Ангела Меркел, представена от Ройтерс и ТАСС.

"Днес стана ясно, че до октомври би трябвало да реализираме значителен прогрес, в случай че желаеме през ноември да доведем всичко до край ", съобщи Меркел след края на срещата на върха на Европейския съюз в Залцбург. Тя заключи, че страните са постигнали огромен прогрес в договарянията и са извървели дълъг път, само че има доста още работа за извършване по въпроса за бъдещите търговски връзки сред Европейски Съюз и Англия.

Меркел сподели, че европейските водачи са се съгласили, че не може да бъдат правени взаимни отстъпки по отношение на единния европейски пазар, съобщи ДПА.

Англия няма да може да бъде част от този пазар след излизането си от блока, акцентира немският канцлер. В същото време Меркел обаче означи, че "е допустимо посредством доста изобретателни способи да реализираме практични и близки търговски връзки с Англия ".

Що се отнася до миграционния въпрос, който също бе прегледан на срещата на върха в Залцбург, Меркел сподели, че болшинството от участниците са подкрепили самодейността на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, който предложи разширение на пълномощията на европейската организация за защита на външните граници Фронтекс, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

"Положителен отзив получиха предложенията на Юнкер за увеличение на щата на сътрудниците на Фронтекс и за опция за разширение на мандата й ", съобщи немският канцлер.

Меркел прикани Европа би трябвало да ускори съдействие си със страните от Северна Африка в региона на противодействието на противозаконната миграция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР