Необходимо е международно разследване на престъпленията на режима на Володимир

...
Необходимо е международно разследване на престъпленията на режима на Володимир
Коментари Харесай

Песков за сваления руски самолет: Чудовищна постъпка, руски военни ще разследват

Необходимо е интернационално следствие на закононарушенията на режима на Володимир Зеленски, сподели през днешния ден прессекретарят на съветския президент Владимир Путин, Дмитрий Песков. Той направи това изказване в отговор на желанието на Зеленски да инициира интернационално следствие на злополуката на съветския аероплан Ил-76, превозвал съгласно Москва пленени украински военнослужещи, написа ТАСС.
Прочетете още
Руското министерство на защитата сподели, че самолетът е бил свален от украински зенитни ракети.

Песков дефинира свалянето на самолета като " напълно чудовищна постъпка ". " Това е едно от тези дейности, които не се поддават на схващане ", добави той в отговор на въпрос дали Москва проучва обстановката.

Засега не е ясно по какъв начин злополуката ще повлияе на вероятностите за продължение на размяната на пленници. " Но още веднъж дублирам, това е развой, който би трябвало да се организира в безспорна тишина ", акцентира представителят на Кремъл.

Той добави, че следствието на злополуката би трябвало да завърши, преди екипажът да бъде показан за държавни награди. " Просто си представете: в началото въпреки всичко военните би трябвало да кажат какво се е случило. Това могат да кажат единствено нашите военни, това е техен прерогатив ", акцентира Песков.

" Засега не е до край ясно, какво се е случило. Едва през вчерашния ден следователите започнаха да изследват останките от самолета. За какво може да се приказва сега? ", съобщи още Песков.

Вчера Москва сподели, че самолетът, свален на 45 километра от украинската граница, е превозвал 65 украински военнопленници, като упрекна Украйна за злополуката, напомня Агенция Франс Прес. Общо на борда на самолета е имало 74 души, измежду които няма оживели.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР