Необходимо е Кирил Петков да стане премиер на действието и

...
Необходимо е Кирил Петков да стане премиер на действието и
Коментари Харесай

Валерия Велева: Голям гаф ще е, ако Симеон Дянков оглави БНБ

Необходимо е Кирил Петков да стане министър председател на действието и да поема отговорност за решенията си.

Това съобщи пред NOVA журналистът Валерия Велева.

По думите ѝ един месец ръководство се оказва незадоволително за новата власт.

" Бойко Борисов продължава да превзема и да не се отхвърля от своето лидерско състояние като опозиционер и като водач на Политическа партия ГЕРБ. Важно е Петков да си извоюва водачеството, да направи действия, с които да го потвърди. да покаже, че страната има същински водач, който е решил даден проблем. Лидер, на който му пука за хората. Борисов беше водач на дейностите, Петков също би трябвало да стане подобен ", изясни тя.

Сходно мнение изрази и социологът от " Гапъл интернешънъл " Светлин Тачев. Той посочи, че новата власт стартира ръководството си в невиждана рецесия.

" ГЕРБ надали биха целяли да смъкват кабинета и да търсят способи за влизане още веднъж във властта. Позицията, в която се намират сега, им е комфортна ", сподели още той.

Тачев обърна внимание и на митингите, проведени от Политическа партия " Възраждане ". По думите му публичното неодобрение е допустимо да се разшири в идващите седмици.

" Важно е да се обърне внимание на това, че митингът беше политически, а не публичен. Възможно е да се разширят митингите, предвид на това, че и ресторантьорите възнамеряват изложение на своето неодобрение. Нямаше обаче повсеместност на този митинг, най-много тъй като хората са изтощени от серията избори. Притесняват се, че е допустимо, в случай че бъде свалено държавното управление, това да докара до връщане на ГЕРБ на власт ", разяснява още той.

Във връзка с извършената среща сред премиера Кирил Петков и представители на Политическа партия " Възраждане " Валерия Велева добави, че методът на министър-председателя в тази обстановка е верен.

" Дори това да е печелене на време, напрежението би трябвало да се смъкна и то посредством разговор. Не може да се върви единствено с несъгласие. Това, което Петков прави е положително, допустимо е да е печелене на време, само че даже по този начин носи позитиви, тъй като смъква напрежението ", сподели още тя.

Светлин Тачев добави, че ходът на премиера е печелене на време.

" Цялата обстановка във зелените документи, които бяха въведени от служебното държавно управление, бяха с цел да печелят време. Така здравните управляващи си измиха ръцете ", сподели още той.

Във връзка с множеството нови назначения на значими държавни позиции и възможното предложение на Симеон Дянков за началник на Българска народна банка Валерия Велева разяснява по този начин:

" Всяка конструкция и всяка групировка ще си държи на своите хора. Очевидно е, че има търкания сред " Дондуков 1 " и Дондуков 2 ". Не мога да позволи, че Дянков би заел поста. Ако в действителност това е кандидатура на Прокопиев, това не би било добър отзив за новото ръководство. Кадър на ГЕРБ да стане началник на Българска народна банка ще бъде огромен гаф за ръководещата коалиция ", сподели още журналистът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР