Необходимо е едно съгласувателно писмо от публичната власт, за да

...
Необходимо е едно съгласувателно писмо от публичната власт, за да
Коментари Харесай

Мая Пенчева, Главболгарстрой: Необходима е една последна стъпка, за да имаме детска болница

Необходимо е едно съгласувателно писмо от обществената власт, с цел да се даде ход на построяването на Националната детска болница, която всички ние като родители и жители желаеме да бъде построена. Това заяви Мая Пенчева – изпълнителен шеф на " Главболгарстрой " по Bulgaria On Air. Компанията е част от обединяването Детско здраве, което завоюва публичната поръчка на Министерството на здравеопазването през 2020 година.

„ Направихме проучване, което сподели, че най-подходящо е да изградим 20 метрова постройка на детската болница “, сподели още Пенчева и напомни, че са показали два плана за лечебното заведение.

„ Усилията на експертите ни са планът да бъде осъществен допустимо най-скоро, тъй като в случай че процедурата стартира изначало, предвижданията според нормативните процедури демонстрират, че детска болница няма да има още 10 години “, сподели още Пенчева.

Според нея диалогът от идея и функционалност за детската болница се е изместил. На въпрос по какъв начин си изясняват последните дейности на институциите, тя отговори, че евентуално се касае за нарушена
връзка.

„ Апелираме институциите да споделят между тях, с цел да се даде зелена светлина за започване на построяването на Националната многопрофилна детска болница “, сподели още Мая Пенчева. Тя напомни, че двата плана за ниска постройка в размера на поръчката на Министерство на здравеопазването се работи от октомври 2020 година и те бяха показани обществено в средата на юли.

От момента на издаването на строителното позволение до цялостното създаване на националната детска болница са планувани 42 месеца, както предвиждаха и изискванията на публичната поръчка. Събарянето на сегашната недостроена постройка е включено в този период.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР