Необходимо е да зададем основните политически и икономически параметри на

...
Необходимо е да зададем основните политически и икономически параметри на
Коментари Харесай

Томислав Дончев: ЕС се нуждае от ясна визия за основните политически и икономически приоритети Европа 2030 г.

Необходимо е да зададем главните политически и стопански параметри на Европа 2030. Наша отговорност е да проведем открит спор за това по какъв начин Европейски Съюз да изпревари своите съперници и да се наложи като световен състезател, а освен да „ запушим пробойните “ в бюджета, подбудени от новите провокации пред нас. Това съобщи заместител министър-председателят Томислав Дончев в Брюксел пред членовете на Европейския комитет на районите.

По думите му въпросът за бъдещето на европейската политика по доближаване и за идната многогодишна финансова рамка, която съставлява бюджета на Европейски Съюз, е индикатор за бъдещето на самия Съюз и знак до каква степен държавите-членки имат вяра в него като подобен.

Дончев подчертава, че кохезионната политика е едно от основните постижения на Европейски Съюз и с помощта на нея той освен е постигнал доста за доближаването на европейските райони, само че и е преодолял тежкия интервал на международната икономическа рецесия. Той акцентира още, че по тази причина по време на Българското председателство на Съвета главен приоритет на България е да бъде уравновесен модератор на полемиките за смисъла от европейката взаимност и нуждата от опростяване на разпоредбите, само че в това време и да бъде „ катализатор “ на хрумвания, водещи до образуването на мощна и ефикасна Кохезионна политика и по този метод на мощни и проспериращи райони.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР