Необходимо е да се затегнат мерките в борбата с разпространението

...
Необходимо е да се затегнат мерките в борбата с разпространението
Коментари Харесай

Проф. Асен Гудев: Коронавирусът поразява като неутронна бомба всички наред, защото...

Необходимо е да се затегнат ограниченията в битката с разпространяването на ковид и да се резервира ресурсът на здравната система. Това мнение изрази пред БНР проф. Асен Гудев, шеф на Клиниката по кардиология в УМБАЛ „ Царица Йоанна - ИСУЛ”, член-кореспондент към Българската академия на науките.

"Моят апел е всяка маска, всеки чифт ръкавици, изобщо ресурсът на здравната система, да бъде оптимално съхранен, тъй като в случай че в действителност ние не успеем с тези ограничения, които съгласно мен би трябвало още да се затегнат, ние в действителност можем да сложим тестването, ресурса на здравната система на извънредно, дори не бих го нарекъл стрес тест, резултатът ще е явен - в случай че скочите от аероплан без парашут, знаете какъв ще е резултатът ", разяснява в предаването "Хоризонт до обед " проф. Гудев.

Младите не трябва да живеят с мисълта, че те са устойчиви и популярност Богу смъртността е доста по-ниска, само че те са евентуални преносители на болестта, предизвести експертът.

"И в действителност ние сме изправени пред нещо, което не е елементарен грип. Няма елементарен грип, който да срине по този начин тържищата, да приземи гражданската авиация, да затвори границите. Това в действителност е едно тестване за човечеството, не за нашето общество, за човечеството ", акцентира проф. Асен Гудев.

Сблъскваме се с вирус, чийто провали могат да се сравнят с неутронна бомба, счита той.

"Ако имаше гърмеж, наводняване, земетресение, някак си щяхме да разберем, че не можем да отидем на работа, че не можем да излезем. Тук е доста подло, това е все едно проникваща радиация, която визира всички, няма безпаричен, няма богат, няма на село, няма в град, няма млад, няма остарял ", посочи медикът.

В системата на опазването на здравето би трябвало да се правят единствено неотложни процедури, счита проф. Асен Гудев. "Просто всички други действия, с изключение на незабавни обстановки в медицината, каквото да вземем за пример са инфаркти, контузии, всичко друго би трябвало да бъде прекъснато. "

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР