Необходимо е да се търсят нови финансови инструменти, с които

...
Необходимо е да се търсят нови финансови инструменти, с които
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Необходим е инвестиционен пул, който да финансира проекти в София

Необходимо е да се търсят нови финансови принадлежности, с които да се вземат решение инфраструктурните проблеми на Столична община. Такъв метод е основаването на капиталов пул. В неговото да се включат интернационалните и наши банкови и небанкови институции, в това число и огромният бизнес, които да влагат в планове, които ще имат добавена стойност и възвръщаемост. Това сподели ръководителят на Стратегическия институт за национални политики и хрумвания (СИНПИ) Калоян Паргов пред участниците в Конференцията „ Европейска София – инфраструктура и нови планове “, проведена от Euronews Bulgaria.

По думите на общинския консултант от Българска социалистическа партия би трябвало да има огромен метод. „ Очевидно е, че европейските средства няма да са толкоз благонадеждни оттук насетне, както бяха в последните 10-15 години. От тях София завоюва значително “, означи той.

Паргов даде за образец построяването на паркинги в София като план с възвръщаемост, в която си коства да се влага. Според него паркирането в града ще става все по-голям проблем и напълно скоро София ще се трансформира в един огромен паркинг.

„ Столична община би трябвало да потърси метод да прибере някъде всичките тези коли. Това може да стане единствено посредством огромна стратегия за паркирането в града. Говорим за инвестиция от стотици милиони лв., с цел да може София да замязя на останалите европейски градове във връзка с паркирането “, уверен е Калоян Паргов.

Той означи, че метрото е основно, тъй като то има отношение към урбанизацията и градоустройството на столицата оттук насетне, в идващите десетилетия.

“То е една жива система и няма да спре дотук с тези три метродиаметъра. Надявам се в бъдеще да забележим метрото с всичките му кръгове, а не със настоящето диаметрално създаване. Така ще се оформи нов вид град, съвременен като Рим, Берлин, Лондон и други градове. Става въпрос за ринговото обмисляне, за ринговото градоустройство, за оформянето на другите видове кръгове във функционалностите и развиването на града “, изясни Паргов, който е и заместник-председател на Комисията по превоз и пътна сигурност на СОС.

Калоян Паргов напомни социологическо изследване, обвързвано със степента на задоволеност на жителите от живота в София. „ То сподели, че градът ни не е еднороден. Имаме две Софии на една територия. Изравняването на стандарта в града ни е предизвикателство, с което би трябвало да се оправим дружно с бизнеса “, смята социалистът.

В умозаключение ръководителят на СИНПИ пожела „ На добър час “ на форума и изрази вяра това да бъде стартът на една поредност от срещи, на които архитекти и строители, инженери и хората, които взимат решения, от време на време да си сверяват часовника, както и да споделят грешките и проблемите, които би трябвало да бъдат отстранени.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР