Необходимо е да изчакаме АДФИ и Прокуратурата да обявят становището

...
Необходимо е да изчакаме АДФИ и Прокуратурата да обявят становището
Коментари Харесай

Премиерът чака резултатите от проверките, за да вземе решение за казуса „Пирогов”

Необходимо е да изчакаме АДФИ и Прокуратурата да разгласят мнението си по проблема с болница „ Пирогов ”. Ако здравният министър Христо Хинков има учредения, значи той е работил вярно и шефът на лечебното заведение би трябвало да понесе съответните наказания. Обратно – в случай че се окаже, че основанията, които са показани, не са подкрепени от проверяващите институции, значи казусът е при министъра. Това сподели министър председателят Николай Денков за протичащото се към най-голямата незабавна болница у нас, заяви.

„ Защо да избавям Хинков, без да знам какъв е резултатът. Ако се окаже, че той има учредения, тогава би трябвало да бъде поздравен за това, че се грижи да бъдат опазени средствата, които се дават за лекуване на болните. Ако се окаже, че е действано непозволено, министърът значи си е приключил работата ”, добави Денков.

Относно дерогацията, министър председателят разясни, че се радва, че причините и разсъдъкът са намерили място при полемиките. „ Това, което видяхме – опити да се стресира работата на „ Лукойл ” посредством дерогация за три дни сигурно биха могли да стресират пазара на горива. И опитвахме да избегнем това от самото начало ”, е позицията му.

На въпрос дали ръководещото болшинство е нормализирано, той отговори: „ Вече привикнах всеки ден да чакам какво ли не. Гледаме си работата, вървим по управническата стратегия. Каквито проблеми има да решаваме, ги решаваме. Такъв е светът, в който живеем. Важното е да си свършим работата ”, добави министър председателят.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР