Необходимо е да има работещ парламент, за да може България

...
Необходимо е да има работещ парламент, за да може България
Коментари Харесай

ДБ ще води преговори с досегашните си партньори, ако получи мандата

Необходимо е да има работещ парламент, с цел да може България по-лесно да премине през рецесиите и по-бързо да очертае стратегически небосвод, тъй че да не допуснем закъснение на страната и оставането й в периферията на Европа.

Това съобщи президентът Румен Радев при започване на срещата си с представителите на „ Демократична България “ на „ Дондуков “ 2. Държавният глава организира съвещания с политическите сили в Народното събрание преди връчването на третия мандат за сформиране на държавно управление. В диалога взе участие и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Президентът посочи нуждата от сполучлива формула за решение на най-важната за страната рецесия – политическата, с цел да могат да се решат пълноценно всички останали рецесии.

Пред представителите на парламентарната група президентът акцентира, че като деен участник в ръководството „ Демократична България “ би трябвало да си дава сметка освен за моментното измерение на рецесиите, само че и за тяхното развиване през месеците напред. Румен Радев открои неналичието на дълготрайни контракти за доставка на природен газ за страната ни, забавянето на излъчванията за изтегляне на дълг, както е планувано в бюджета и при вероятността за растящи лихви, невъзможността да се поддържа транспортната мрежа на страната, неналичието на готови законопроекти, които да бъдат импортирани в Народното събрание, свързани с Плана за възобновяване и резистентност, „ буксуване “ на правосъдната промяна и модернизацията на въоръжените сили.

От името на парламентарната група на „ Демократична България “ Христо Иванов уточни готовността на политическата мощ да постави старания за образуването на държавно управление в границите на третия мандат. Той разяснява, че в случай че не бъде стартират разговор за лъчение на ръководство в сегашния парламент, рискуваме да се окажем съдбовно неподготвени за рецесиите, пред които страната е изправена. По думите му третият мандат е опция за възобновяване на фокуса върху целите и това, което хората чакат да бъде свършено.

Относно формулата, на която „ Демократична България “ ще разчита, Христо Иванов разяснява, че плануват разговор с четирите обединения, които са част от ръководещата коалиция, само че добави, че има национални цели, за които би трябвало да се беседва с целия парламент. Като такива уточни конституционните промени и тежките решения, свързани с обезпечаването на дълготраен модел на енергийни доставки, който да е търпим стопански и да подсигурява енергийната самостоятелност на страната.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР