Необходимо е да има обединение по национални приоритети. Европа се

...
Необходимо е да има обединение по национални приоритети. Европа се
Коментари Харесай

Сергей Станишев: Има риск България да бъде изтласквана към периферията на Европа

Необходимо е да има обединяване по национални цели. Европа се трансформира и динамичността е доста огромна. Следващата година и половина ще бъдат решаващи за това каква Европа ще имаме след 2019 година, тъй като измененията се случват в този момент. Това сподели пред БТВ водачът на европейските социалисти и някогашен министър председател Сергей Станишев.

„ Ако ние не знаем какво желаеме за бъдещето на Европа, тогава някой различен ще дефинира каква Европа ще бъде и ние ще бъдем единствено едни реализатори, което не трябва да позволяваме ”, сподели още Станишев.

По думите му има риск България да бъде изтласквана към периферията на Европа: „ Затова аз имам моя идея: с цел да бъдем ние в ядрото на интеграцията на бъдеща Европа, тя се преформулира, даже Макрон споделя „ преучредяване на Европейския съюз ”, употребява толкоз мощни думи, с цел да бъдем в ядрото – това значи да реализираме участие в Шенген, да стартираме подготовката за участие в еврозоната и да бъдем част от това изпитание, което в този момент започва, и ние като председателстваща страна от януари идната година да можем да сложим своя отпечатък върху образуването на това каква ще бъде общата сигурност и защита на Европейския съюз и да отчетем нашите ползи и нашите визии, това би трябвало да реализираме ”.

Има разнообразни трендове в Европа. Социалистите доста ясно сме декларирали, че Европа би трябвало да се движи дружно. Ние сме срещу Европа на скорости, срещу разделяне, сподели още Станишев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР