Необходимо е да бъдат обсъдени възможностите, които се разкриват пред

...
Необходимо е да бъдат обсъдени възможностите, които се разкриват пред
Коментари Харесай

Медведев и Борисов обсъдиха сътрудничеството ни в Черно и Каспийско море

Необходимо е да бъдат разисквани опциите, които се разкриват пред Русия и България, в случай че бъдат съчетани капацитетите на Черноморския и на Каспийския район. Това уточни министър председателят на Русия Дмитрий Медведев пред българския си сътрудник Бойко Борисов, съобщи ТАСС.

Медведев беседва с Борисов в коридорите на Първия Каспийски стопански конгрес в Туркменистан.

" Посещението ви тук, в Каспийския район, потвърждава това, за което разговаряхме с вас през днешния ден, че може да се опитаме да съчетаем и черноморското измерение, и каспийското измерение, изключително в случай че това носи дивиденти на страните и народите в нашите страни ", сподели съветският министър председател.

Борисов означи, че районът " разполага с големи благоприятни условия " и България, ситуирана от другата страна на Черно море, е " един тип вход към европейския континент ".

" Трябва да се има поради, че комерсиалните връзки, железопътният превоз, автомобилните връзки, морският превоз, хъбовете, каквито има и в България, и в Русия северно от този район, допускат големи благоприятни условия ", сподели българският министър-председател.
2019-а е годината на звездните раздели!
Черно море " би трябвало да си остане море на мира, търговията, туризма, транспортните връзки ", обезпечавани от фериботи, яхти и газопроводи, акцентира Бойко Борисов, представен от ТАСС.
От своя страна министър председателят Борисов съобщи, че България води политика, която е ориентирана към гарантирането на енергийната сигурност, както за страната ни, по този начин и за Европейския съюз.

Това сподели българския министър председател Бойко Борисов по време на срещата с съветския министър председател Дмитрий Медведев. Срещата бе в границите на Първия каспийски стопански конгрес, който се организира в Туркменистан.

" На срещата заявих, че диверсификацията е значим детайл за гарантирането на сигурността на газовите доставки в Европейски Съюз. България работи интензивно по плановете за газови връзки със прилежащите страни. Запознах Медведев със сериозната работа на българското държавно управление по отношение на реализирането на плана за газоразпределителния център „ Балкан ", сподели още Борисов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР