Необходимо е българските граждани стриктно да се придържат към инструкциите

...
Необходимо е българските граждани стриктно да се придържат към инструкциите
Коментари Харесай

МВнР: Българите в Израел имат няколко възможности за пътуване до България

Необходимо е българските жители прецизно да се придържат към инструкциите на израелските управляващи, които се актуализират непрестанно и регистрират спецификите на обособените райони в страната. Това подсетиха от Министерството на външните работи (МВнР) по отношение на настоящата обстановка в Държавата Израел.

От посолството на България в Държавата Израел осведомят, че българските жители имат няколко благоприятни условия за пътешестване до България. Една от тях е посредством самолетните компании, продължаващи да извършват полети от интернационално летище Бен Гурион - директни и с прехвърляне. Друга опция е посредством потребление на граничния контролно-пропускателен пункт „ Аленби " с Йордания, докъдето се предлага да се пътува без да се минава през палестинските територии, и постоянни директни полети от интернационално летище Кралица Алиа в Аман. Третата опция е посредством потребление на морска връзка от пристанище Хайфа.

От българското външно министерство обръщат внимание, че горепосочените благоприятни условия не се провеждат и координират от посолството на страната ни.

Предвид обстановката, Консулска работа към българското посолство в Тел Авив прекратява работа по регулярни въпроси, като документи за придобиване на поданство и нотариални услуги (с изключение на незабавни такива). Консулска работа остава разполагаем на жителите по въпроси, като актуалната обстановка, издаване на краткотрайни паспорти и други

От Министерство на външните работи подсетиха още, че задачата има два телефона за незабавна връзка, с които жителите могат да се свързват непрекъснато.

Повече от 800 души са били убити в Израел от началото на офанзивата на „ Хамас ", която стартира събота, оповестиха нощес от държавната пресслужба на Държавата Израел, съобщи Франс прес. Сред убитите има и непознати жители. Над 2600 души са ранените в Израел, а към 150 души са били отвлечени от „ Хамас ". Държавата Израел публично разгласи положение на война за първи път от войната от Йом Кипур през 1973 година и отговори с въздушни удари против палестинския анклав. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че жестокостите, осъществени от „ Хамас " по време на нападението против Израел, наподобяват тези, осъществени от джихадистката формация „ Ислямска страна ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР