Необходимо е България да има бойна авиация. Това коментира пред

...
Необходимо е България да има бойна авиация. Това коментира пред
Коментари Харесай

И Хаджи Тошко напира за F-16

Необходимо е България да има бойна авиация. Това разяснява пред публицисти в Народното събрание хаджи Тошко Йорданов, ръководител на ПГ „ ИТН “ (ИТН) по отношение на полученото утвърждение от държавното управление на Съединени американски щати за продажба на нови осем изтребителя F-16 Block 70 на България с снабдител компанията „ Локхийд Мартин “ за сумата от 1,673 милиарда $.

Йорданов уточни, че в този момент страната ни разполага с няколко остарели самолети МиГ-29. Не знам какъв брой от тях са във функционалност и за какъв брой време могат да действат, в случай че се наложи нещо да се свърши. Естествено, че е належащо да имаме отбранителни качества, повече от разумно е, уточни Йорданов.

По думите му в последна сметка защитата коства пари. Според ръководителя на ПГ на Има Такъв Народ казусът е в предната партида F-16, които по думите му са към момента единствено на хартия. Не знам по какъв начин са го сключили ГЕРБ този контракт, не знам какви условия са прилагани, не съм виждал контракта в елементи, не знам има ли закъснение, има ли неустойки, само че, като се абстрахираме от всичко това, естествено, че ние би трябвало да имаме авиация, добави Иванов.

Колегата му Станислав Балабанов разяснява настояването на единия от съдружните сътрудници в ръководството, а точно посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова да бъде оповестена за личност нон грата.

„ За следващ път от „ Демократична България “ декларират нещо посредством декларация в пленарна зала. Това би трябвало да го обсъдим на съдружен съвет, с цел да забележим какви са им претекстовете “, съобщи Балабанов и посочи, че едвам тогава могат да излязат с политическа позиция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР