Необходимо да продължим да оказваме помощ на Украйна, заяви пред

...
Необходимо да продължим да оказваме помощ на Украйна, заяви пред
Коментари Харесай

Новият военен министър: Необходимо е да продължим да оказваме помощ на Украйна

Необходимо да продължим да оказваме помощ на Украйна, съобщи пред публицисти министърът на защитата Тодор Тагарев след края на първото съвещание на новоизбраното постоянно държавно управление.

„ Това е извънредно значимо, с цел да подсигуряваме нашата сигурност. Какво тъкмо ще дадем зависи от доста други неща – от действителни потребности към този миг, от това, с което ние разполагаме все още. Трябва да има позволение от Народното събрание и тъкмо по този начин ще действаме – по транспарантен и явен метод, както би трябвало да се работи в една парламентарна република “, уточни министър Тагарев.

„ Сигурността и независимостта на Украйна са извънредно значими, с цел да бъде сигурен целият ни район години напред “, уточни още той.

На въпрос от публицисти има искане от украинската страна за даване на съответна военна помощ, той отговори: „ Засега не са ми представяни съответни документи. Следващата седмица има министерска среща в Брюксел, която ще се предшества от среща във формат „ Рамщайн “ и допускам, че там ще добия по-ясна информация на съответните все още претенции. Това е значимо, тъй като потребностите се менят последователно. Ще забележим с какво можем да помогнем най-добре “.

Като собствен първи приоритет министърът на защитата дефинира сформирането на подобаващ екип от хора. Тодор Тагарев разгласи, че в работата си ще бъде подпомаган от двама заместник-министри, като до този миг е известно името единствено на единия от тях – Станимир Георгиев, който, по думите на министъра, към този момент е назначен.

„ Първо и най-важно е да се ориентирам задоволително добре в ситуацията, защото Министерството на защитата е изключително министерство. Публичната информация е единствено част от информацията за действителното положение на нещата, действителните проблеми и вероятности. Трябват ми няколко дни да се ориентирам “, сподели още министър Тагарев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР